Kinderen De Notenbalk op zoek naar opa's, oma's en baby's

14 oktober 2016
Kinderen De Notenbalk op zoek naar opa's, oma's en baby's

ZWIJNDRECHT - Zwijndrecht, oktober 2016 – Voor altijd jong: dat was het thema van de jaarlijkse Kinderboekenweek waarin opa’s en oma’s een belangrijke rol speelden. Op christelijk kindcentrum De Notenbalk in Zwijndrecht, een van de 19 kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs, werd deze Kinderboekenweek met een bijzondere speurtocht afgesloten. De kinderen moesten in Heer Oudelands Ambacht, de wijk waar het kindcentrum is gevestigd, op zoek naar opa’s en oma’s en baby’s oftewel naar hele jonge en oudere mensen.

Na een korte uitleg door twee oma’s mochten de kinderen, onder begeleiding van een volwassene, de wijk in. Ze gingen fanatiek op zoek naar de verstopte opa's en oma’s die vergezeld werden door baby’s. Bij het vinden van de opa’s en oma’s en baby’s kregen de kinderen een aantal foto’s te zien. De vraag hierbij was welke juf of meester op de foto stond. Dat lijkt gemakkelijk, maar dat was het niet. Ze zagen er namelijk heel anders uit. Sommigen heel oud en anderen heel jong. Het bleek best moeilijk om te raden welke juf of meester op de foto stond.

Opa Bas (meester Bob) en opa Ed (meester Ronald) namen bij de terugkomst de antwoordformulieren in. Vervolgens kwamen er drie gelukkige winnaars uit bus: Laura uit groep 5/6 en Louise en Bart uit groep 3/4. Uit handen van de stokoude oma juf Sanne kregen zij een boekenpakket aangeboden. Christelijk kindcentrum De Notenbalk kijkt terug op een geslaagde Kinderboekenweek waarin jong en oud(er) samen heel veel plezier hebben gehad.

Op de foto: Christelijk kindcentrum De Notenbalk sloot de Kinderboekenweek af met een speurtocht naar opa’s, oma’s en baby’s.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.