Natuurtuin De Notenbalk officieel geopend

31 oktober 2016
Natuurtuin De Notenbalk officieel geopend

ZWIJNDRECHT - Onder grote belangstelling van ouders en andere betrokkenen is de natuurtuin van christelijk kindcentrum De Notenbalk van PIT kinderopvang & onderwijs officieel geopend. Hiervoor plantten de kinderen en Bart Pluijmers van Heerema Zwijndrecht twee appelbomen.

Heerema Zwijndrecht zegde vorig jaar november een donatie van 3.000 euro uit de veiligheidsspaarpot toe waardoor De Notenbalk verder kon met de realisatie van de natuurtuin. “Een grote wens is uitgekomen! We willen hiervoor de medewerkers van Heerema Zwijndrecht en alle anderen die zich voor onze tuin hebben ingezet heel hartelijk bedanken,” aldus Anneke van de Pol, directeur onderwijs van De Notenbalk. “Naast het grote betegelde plein kunnen de kinderen nu ook volop ontspannen, bewegen en spelen in een natuurlijker omgeving.”

Uit onderzoek is gebleken dat het belangrijk is voor kinderen om zich te bevinden in een ‘groene’ omgeving. Ze kunnen er tot rust komen, maar worden er ook geprikkeld om zelf met en in de natuur aan de slag te gaan. Dit verbetert hun concentratie tijdens de lessen. “Onze nieuwe tuin daagt ook uit tot creativiteit en inventiviteit. Van klein tot groot: de kinderen scheppen er hun eigen fantasiewereld en gaan op ontdekkingstocht in en rond de hut, op de heuvel en de grote boomstam.

Bovendien kunnen we er lessen geven over de natuur en ook techniek- en crea-lessen behoren tot de mogelijkheden. We hebben moestuintjes aangelegd die de kinderen zelf onderhouden. Hierdoor worden zij zich meer bewust van de soorten, het ontstaan en de groei van groente en fruit.” Voor de inrichting van de natuurtuin is gebruikgemaakt van duurzame materialen. Niet alleen de kinderen van De Notenbalk, ook de buurtkinderen kunnen er tot 18.00 uur spelen.

Op de foto’s: Met het planten van twee appelbomen is de natuurtuin van christelijk kindcentrum De Notenbalk officieel geopend.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.