Albatros ontvangt 100 jeugdteams

26 augustus 2019 door Hennie van der Zouw
Albatros ontvangt 100 jeugdteams

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros ontvangt op zaterdag 31 augustus maar liefst veertien collegaclubs met in totaal 100 DEF-teams. De ruim 600 jeugdige korfballers nemen op sportcomplex Develstein deel aan het tweede DKL-oefentoernooi en bereiden zich zo voor op het seizoen 2019-2020. Het Zwijndrechtse DKL Accountants en adviseurs heeft haar naam opnieuw aan het toernooi verbonden dat anderhalf keer zo groot is als vorig jaar. Een en ander vergt veel inzet van de vrijwilligers en de organisatie hoopt op mooi weer en sportieve wedstrijden.

Voor veel korfballers is het seizoen inmiddels van start gegaan. De seniorenselectie bracht het jaarlijkse trainingsweekend door op de Veluwe. Naast diverse activiteiten werd er geoefend tegen Apeldoorn dat te licht was voor de selectie van Rutger Sijstermans en Vincent de Kreek. Deze week wordt bekend welke spelers er in welke teams gaan spelen.

De tweede seniorenselectie, een aantal A-teams en de selectieteams B1, C1 en D1 oefenden veelal nog niet compleet, maar wel nuttig. De temperatuur was zaterdag voor korfballers wel aan de hoge kant maar er kon aan de conditie gewerkt worden en ook was er ruimte om aan nieuwe vakgenoten te wennen. Zaterdag spelen bijna alle Albatrosteams een oefenpot, de korfbalcompetitie 2019-2020 gaat op zaterdag 7 september van start.

Fotobijschrift: het DKL-toernooi is nog groter dan vorig jaar

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.