Geslaagd jeugdtoernooi bij Albatros

02 september 2019 door Hennie van der Zouw
Geslaagd jeugdtoernooi bij Albatros

ZWIJNDRECHT - De tweede editie van het DKL-toernooi is op zaterdag 31 augustus een groot succes geworden. Door ruim 600 jeugdige DEF-korfballers van 15 verenigingen werd er op het zonovergoten Albatrosveld volop geoefend ter voorbereiding op het aanstaande veldseizoen. Het was een drukte van belang op het korfbalveld waar natuurlijk veel wedstrijden gefloten en begeleid moesten worden en de honderden gasten van een natje en een droogje werden voorzien. Dankzij de financiële steun van hoofdsponsor DKL Accountants en adviseurs konden alle spelers een tasje met water, koek en een appel in ontvangst nemen wat van harte welkom was bij de heersende temperatuur.

In de middaguren waren er nog behoorlijk wat oefenwedstrijden voor andere Albatrosteams. Zo was de seniorenselectie ruim te sterk voor het Barendrechtse Vitesse en eerder in de week ook al voor pouletegenstander Maassluis. Hoofdtrainer Rutger Sijstermans heeft in het eerste team vier mutaties ten opzichte van afgelopen juni doorgevoerd. Terug van weggeweest zijn Caroline Punt en Jurriën Kwaak en er is ook een basisplaats voor Michiel den Toom en Simone Voskuijl. Lisa Verschure zal dit seizoen als teambegeleidster optreden. Het tweede team wijzigt op drie plaatsen ten opzichte van vorige jaar en in het derde team o.l.v. Roeland Barendregt krijgen drie eerstejaars senioren een kans: Steffi La Grand, Sander Punt en Niels Ronhaar.

Komende zaterdag gaat de veldcompetitie van start met zestien thuiswedstrijden. E1 en F2 openen om 9.00 uur het thuisbal terwijl de overige selectieteams starten met een uitwedstrijd. B1 en F1 treffen PKC/SWKGroep, C1 reist naar DVO in Bennekom, D1 naar Kinderdijk en A1 naar Sporting Delta A2. Voor het 1e en 2e team staan de uitwedstrijden bij Maassluis op het programma en is het de vraag of de ploegen elkaars geheimen al ontrafeld hebben. Het 3e, 4e en 5e spelen op sportcomplex Develstein tegen respectievelijk PKC/SWKGroep 4, Rust Roest 4 en OZC 3. In totaal neemt Albatros aan de competitie deel met 38 teams.

Fotobijschrift: Overzicht van het drukke Albatrosveld tijdens het DKL-jeugdtoernooi

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.