Burgemeester Hein van de Loo proeft Zwijndrechtse Honing

06 september 2019 door Hennie van der Zouw
Burgemeester Hein van de Loo proeft Zwijndrechtse Honing

ZWIJNDRECHT - Burgemeester Hein van de Loo mocht op 5 september de eerste Zwijndrechtse honing proeven die geoogst was op de bedrijventerreinen Bakestein, De Geer en Groote Lindt. Hij kreeg de honing van de amateur-imker die drie bijenvolken heeft uitgezet op de bedrijventerreinen die afgelopen voorjaar zijn ingezaaid met een speciaal bloemenmengsel.

Initiatiefneemster van dit bloemen- en bijenproject is parkmanager Monique Walraven van ParkTrust, de beheerder van het bedrijvenpark. Geïnspireerd door een collega in de regio vroeg zij subsidie aan bij de provincie Zuid-Holland om grasstroken op de Zwijndrechtse bedrijventerreinen op te fleuren met bloemen en daarmee ook aantrekkelijk te maken voor bijen en insecten. De provincie reageerde positief en afgelopen voorjaar werd het saaie groen omgewoeld en ingezaaid met een bloemenmengsel dat aantrekkelijk is voor bijen. Vervolgens ging ze op zoek naar een imker die er zijn bijenvolken wilde huisvesten. Die vond ze in Patrick Eckhardt, die op elk van de bedrijventerreinen een bijenkast plaatste. Ook werden er twee insectenhotels neergezet.

Foto's: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.