Korfballers Albatros van start met veel winstpartijen

09 september 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 7 september ging van start met regenbuien maar voor veel korfballers van Albatros ging later die dag de zon wel schijnen. In totaal werden er 15 wedstrijden door Albatrosteams gewonnen en werd er vier keer gelijk gespeeld.

De seniorengroep, deze week geconfronteerd met het terugtrekken van één team, kwam als beste categorie uit de bus. Er was winst voor senioren 1 t/m 4 en senioren 9 en een gelijkspel voor het 7e dat met PKC 9 de punten deelde (15-15). Het hoogste aantal treffers kwam op naam van senioren 2 dat na een aanvankelijke moeilijke start Maassluis 2 met 15-25 afdroogde. De vier heren werden door hun vrouwelijke teamgenoten optimaal in stelling gebracht en hadden in Robin hun topscorer met 7 treffers. Ook senioren 4 had het vizier op scherp en legde Rust Roest 4 met 24-17 over de knie. Laura en Leonie scoorden beide zesmaal. Het derde debuteerde met een degelijke partij in de reserve 1e klasse tegen PKC 4 en won met 11-6. Britt kwam met vijf treffers het meest voor op het scoreformulier. Het 9e versloeg WION 7 met 13-7.

Albatros 1 trof in Maassluis een betere tegenstander dan een week eerder bij de oefenwedstrijd. In de eerste helft was het Zwijndrechtse spel moeizaam, maar in de tweede helft pakte Albatros bij een 13-10 achterstand door en wist het het tij, ondanks vier gemiste strafworpen, te keren. De eerste winstpartij voor de ploeg van Rutger Sijstermans is een feit.

Geen winst voor A1, B1, C1 en E1 dat in Sporting Delta A2, PKC B1, DVO C1 en Oranje Wit E1 geduchte tegenstanders hadden. A1 speelde niet op haar best en moest de winst met 19-11 in Dordrecht laten. Het debuut van B1 in de Hoofdklasse op het hoofdveld van PKC leverde een redelijk resultaat op. De Papendrechtse ploeg was wat slimmer en scherper, maar met de 21-15 nederlaag heeft B1 wel aanknopingspunten voor de komende wedstrijden. C1 kwam in Bennekom niet echt los en verloor ruim met 13-6 en E1 liet de 6-4 voorsprong glippen en verloor met 6-8.

D1 won met 7-9 bij Kinderdijk D1 en de meiden van F1 haalden een mooie 12-12 bij PKC F1. Winst was er verder nog voor B4, C2, C4 en D4. B4 gunde Olympia geen enkel doelpunt (0-8) , C2 maakte het spannend tegen Nieuwerkerk C2 (9-8), C4 maakte gehakt van ACKC C3 (3-10) en D4 klopte PKC D5 met 2-11. Bij de pupillenteams was er winst voor E2, E3, E4, E6 en F2 dat maar liefst 19 keer scoorde tegen PKC F3.

Foto onder: senioren 8 kwam net te kort tegen HKC 6.
Foto boven: een actiefoto uit de wedstrijd Maassluis 2 – Albatros 2