Zonnige uitslagen bij Albatros

16 september 2019 door Hennie van der Zouw
Zonnige uitslagen bij Albatros

ZWIJNDRECHT - Op een zonovergoten Albatrosveld bleek er toch nog zonnebrandcrème aan te pas te moeten komen want de temperatuur liep behoorlijk hoog op. Gelukkig gingen de meeste Albatrosteams goed om met deze warmte en was er winst voor 17 ploegen.

Het was de dag van de selectieteams want op veld 1 kwamen achtereenvolgens D1, C1, B1, A1, het 2e en het 1e in het veld en dat leverde drie overwinningen en drie nederlagen op. D1 maakte het favoriet Nieuwerkerk behoorlijk lastig en klampte in de tweede helft tot twee keer toe aan. Uiteindelijk gaf de blauwzwarte kwaliteit de doorslag (9-14) maar kon Albatros blij zijn met het eigen spel.

Het C1 van Margreet en Anniek sloeg in de eerste helft al een gaatje tegen PKC maar declasseerde de Papendrechtse tegenstander in de tweede helft. Terwijl bij PKC het hoofd steeds meer ging hangen bleef Albatros met mooie aanvallen doeltreffend en was de eerste overwinning van dit seizoen een feit: 15-7.

B1 was in de eerste helft slordig en niet erg effectief maar leek in de tweede helft een beslissend gaatje te slaan tegen KOAG. Op dat moment scoorde de Krimpense tegenstander echter enkele treffers op rij en plots was de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Femke Lommers herstelde het verschil met twee rake doorloopballen en via de 18-14 overwinning konden de eerste punten in de Hoofdklasse genoteerd worden.

A1 had een hele slechte dag tegen Kinderdijk A1 en moest met slechts drie treffers het hoofd diep buigen (3-20). Ook het 2e had het vizier tegen de Alblasserdammers collectief niet op scherp en liep in de eerste helft een ruime achterstand op. Via 6-11 bij rust knokte de ploeg zich, met een hoofdrol voor Mohisha, langszij en voorbij (14-13) maar het slotakkoord was toch voor de gasten: 14-16.
Albatros 1 vecht de laatste jaren bijzondere duels uit met Kinderdijk, maar moet de winst te vaak aan de geel-blauwen laten. Op de derby van 14 september lag gezien de prille competitie nog niet heel veel druk, maar de ambitie van de thuisploeg is duidelijk. Kinderdijk nam een 0-2 voorsprong en was met name over de heren gevaarlijk. Albatros bleek het vandaag met name van de dames te moeten hebben en Simone Voskuijl gaf met twee treffers het juiste voorbeeld. Via 2-2, 6-6 en 9-10 bij rust was het opnieuw Simone die met de 10-10 treffer het sein voor een wervelende tweede helft gaf. Vanaf 16-14 scoorde Albatros 7x op rij en toen was het Alblasserdamse verzet gebroken. Simone en Caroline scoorden allebei een handvol treffers.

Nog altijd ongeslagen zijn ook senioren 3 (20-20 bij Avanti 3), senioren 4 (10-12 bij Vriendenschaar 4) en het 7e dat eeuwig rivaal Merwede 6 met 15-12 versloeg. C4 won opnieuw en versloeg nu Merwede met 8-7. Ook weer winst voor E2, E3, E6 en F2 waarbij met name de 12-13 uitslag van E2 bij PKC opviel. F1 had een goede tweede helft en versloeg Vriendenschaar met 10-5. E1 klopte Merwede in Sliedrecht met 8-10. Opvallend waren de 19 treffers van B2 tegen DeetosSnel B2 die hen de winst in Dordrecht opleverde.

De overige winstpartijen kwamen op naam van A3, A4 (met een haarzuivere Daan Hijweege), D3 en E8 dat Movado in een zwaar bevochten duel met 4-3 versloeg.

Fotobijschrift: Beeld uit de wedstrijd Albatros C1 – PKC C1

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.