Zwijndrechtse aanpakkers doen mee met World CleanUp Day

17 september 2019 door Hennie van der Zouw
Zwijndrechtse aanpakkers doen mee met World CleanUp Day

ZWIJNDRECHT - Samen met andere bewoners uit de wijken Nederhoven, Centrum en Heer Oudelands Ambacht (HOA) houden initiatiefnemers Ron Alberts en Petra Bozuwa een grote opruimactie tijdens WORLD CLEANUP DAY op zaterdag 21 september. De initiatiefnemers hopen dat er zoveel mogelijk mensen uit Zwijndrecht meedoen. Doet u ook mee?

Actie Nederhoven en HOA
Ron Alberts vertelt graag iets over het initiatief: "Ik vind het belangrijk om iets te doen voor een schoner leefklimaat voor nu en voor de toekomst! Maar dit kan ik natuurlijk niet alleen, daarom hoop ik dat u wilt helpen. Dus heeft u tijd? Doe dan mee met deze grote opruimactie, zodat we met elkaar het verschil kunnen maken. Over heel de wereld ruimen mensen op deze dag op en ook vanuit Zwijndrecht kunnen we hier ons steentje aan bijdragen." De actie start om 9.00 uur vanaf het Fazantplein en gaat door tot 17.00 uur. Alle hulp is welkom, of u nu een uurtje wil helpen of langer. Op de dag zelf maken de initiatiefnemers foto's van de acties om deze verder te verspeiden met het idee 'goed voorbeeld doet volgen'. Zo komt er hopelijk ook na deze dag meer aandacht voor een schone omgeving. Met behulp van een speciale app maakt de organisatie ook foto's van het afval dat ze aantreffen. Dit is bedoeld om fabrikanten aan te sporen tot beter afvalmanagement.

Actie Centrum
Ook bewoonster Petra Bozuwa roept mensen op om mee te helpen. Zij gaat die dag met medebewoners opruimen in de wijk Centrum en hoopt dat veel mensen komen helpen. Om 10.00 uur starten zij vanuit de Juliana van Stolbergstraat tot 14.00 uur. Als er genoeg mensen meehelpen dan gaat het opruimen misschien wat langer door.

Meedoen
Doet u ook mee? Aanmelden kan via de landelijke website van World CleanUp Day. Hier vindt u ook meer informatie over de actiedag. U kunt Ron en Petra ook direct benaderen via e-mail  ronalberts+wcd2019_zwijndrecht@gmail.com  en  petrabozuwa@gmail.com.
PAK AAN!

De bewoners vroegen PAK AAN! voor hulp bij een aantal praktische zaken. PAK AAN! ondersteunt deze prachtige actie natuurlijk graag. Samen maken we Zwijndrecht schoner!

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.