Nederlandse Turners tweede in Heerenveen bij interland

23 september 2019 door Hennie van der Zouw
Nederlandse Turners tweede in Heerenveen bij interland

ZWIJNDRECHT - De O&O-turners, Bart Deurloo en Frank Rijken, deel uit makend van Oranjeteam,  hebben in Heerenveen bij de interland tegen Australië, Guatemala en Spanje de tweede plaats behaald. Team-NL was verder samengesteld met de turners Michel Bletterman, Casimir Schmidt, en Bram Louwije.

Het vijftal kwam tot een teamtotaal van 247.648 punten en moesten daarmee alleen de Spaanse ploeg (251.083 punten) voor zich dulden.

Het brons ging naar Australië (238.083 punten). De tweede Nederlandse ploeg, bestaande uit Epke Zonderland, Rick Jacobs, Loran de Munck, Jermain Grunberg en O&O-turner Lars Vos eindigde met 228.767 punten op de vierde plek.

In de meerkamp was Nestor Abad uit Spanje de beste turner met 83.934 punten. Hij werd gevolgd door Bart Deurloo (82.983) en Joel Plata uit Spanje (82.516). Casimir Schmidt eindigde met 81.666 punten op de vijfde plaats.

Epke Zonderland turnde in Heerenveen alleen aan de onderdelen brug en rek. Aan brug zette hij met 14.933 punten de hoogste score van de dag neer. Op het onderdeel rek kwam hij tot 13.950 punten, de tweede score van de dag.

Bart Deurloo was aan rek met 14.450 punten de sterkste turner van de dag. Ook op voltige was Deurloo de beste met een score van 14.00 punten. Casimir Schmidt zette op vloer (14.133) de hoogste dagscore neer.

De interland in Heerenveen gold voor de Nederlandse turners als laatste test richting de wereldkampioenschappen in Stuttgart.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.