Burgemeester Zwijndrecht maakt rondrit in Buurtbus

27 september 2019 door Hennie van der Zouw
Burgemeester Zwijndrecht maakt rondrit in Buurtbus

ZWIJNDRECHT - Burgemeester Hein van der Loo van Zwijndrecht maakte vorige week dinsdag kennis met de buurtbuzz 717 en reed een rondje mee door Zwijndrecht en Heerjansdam. Voor deze gelegenheid was Joop Wiekeraadt van het Historisch Genootschap Heerjansdam ingestapt om een en ander uit te leggen over de historie van Heerjansdam en Zwijndrecht.  De burgemeester was blij verrast met de informatie die hij kreeg en het bezoek aan de Kijfhoekkerk.

Buurtbus 717
De buurtbus rijdt volgens een vaste dienstregeling van Qbuzz tussen Heerjansdam, Zwijndrecht en Barendrecht. In Zwijndrecht komt de buurtbus langs Winkelcentrum Oudeland, het Albert Schweitzerziekenhuis, winkelcentum Walburg, de Ringdijk (halte Waterbus) en het NS station. In Barendrecht rijdt de buurtbus langs het winkelcentrum Middenbaan en het NS-station.
Op werkdagen rijdt de bus van 07.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur.

Foto 1: Joop Wiekeraadt (links) vertelt burgemeester Hein van der Loo over de historie van Zwijndrecht en Heerjansdam.

Foto 2: De buurtbus wordt gesponsord door diverse ondernemers uit Heerjansdam, Zwijndrecht en Barendrecht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.