Koninklijke onderscheiding voor Raadslid Wim van der Does

27 maart 2019
Koninklijke onderscheiding voor Raadslid Wim van der Does

ZWIJNDRECHT - Burgemeester Robert Strijk van de gemeente Zwijndrecht reikte dinsdag 26 maart 2019 een Koninklijke onderscheiding uit aan Wim van der Does. Vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de Gemeenteraad van Zwijndrecht en andere vrijwillige activiteiten is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in de Raadszaal van het gemeentehuis van Zwijndrecht.

De in Heinkenszand geboren Wim van der Does (17 juli 1957) zat vanaf 1998 voor een periode van vijf jaar als raadslid in de Gemeenteraad van Heerjansdam. Na de samenvoeging van Heerjansdam met Zwijndrecht nam hij plaats in de Dorpsraad. Na een korte periode in de Dorpsraad nam Wim in 2010 zitting in de Gemeenteraad van Zwijndrecht. Na het overlijden van de toenmalige fractievoorzitter, heeft Wim zijn plaats in de raad als fractievoorzitter van D66 overgenomen. Hij wordt getypeerd als een raadslid met kennis van zaken, hij is altijd op zoek naar informatie. Gemotiveerd, krachtig optredend zonder hierbij zijn persoonlijke mening en het standpunt van zijn partij uit het oog te verliezen.

Buiten de Gemeenteraad betekent Wim ook veel voor het verenigingsleven en de maatschappij. Vanaf midden jaren 80 heeft hij allerlei vrijwillige inzet verricht voor Voetbalvereniging Heerjansdam. Rond diezelfde periode is hij ook begonnen met zijn inzet als verkeersbegeleider bij evenementen. In 1994 werd de Stichting Jeugdopvang Heerjansdam mede door Wim opgericht, waarna hij enkele jaren als bestuurslid aangesteld bleef. Het doel van deze stichting is het opvangen van jeugd in schoolvakanties en op de zaterdagavonden. Na zijn bestuursperiode is hij zich vrijwillig blijven inzetten voor deze stichting.

Op de foto: Robert Strijk reikt Koninklijke onderscheiding uit aan Wim van der Does. (Fotograaf: Wim de Witte).

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.