Korfballers sv Conventus pakken eerste zege in de zaterdagcompetitie

07 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus pakken eerste zege in de zaterdagcompetitie

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben afgelopen weekend de eerste overwinning gepakt sinds de overstap naar de zaterdagcompetitie. Het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team kwam in eerdere wedstrijden net één punt tekort, maar nu eindigde de stand in hun voordeel: er werd met één punt verschil gewonnen van Ventura Sport.

Ventura Sport stond voor de wedstrijd tegen Conventus nog drie plaatsen hoger in het kampioenschap, maar desondanks kende Conventus een veel betere start van de wedstrijd: al snel liep het thuisspelende team uit naar een 6 – 2 voorsprong. Hiermee leek het een ‘eenvoudige’ wedstrijd te worden, maar deze hoop vervloog weer toen Conventus zeventien minuten lang niet meer wist te scoren en Ventura Sport terugkwam tot een 6 – 6 stand vlak na rust.

Om het te statische spel in een dynamischer spel te veranderen voerde coach Benno Snaphaan in de tweede helft twee wissels door, waardoor het weer lukte om tot scoren te komen. Zo kon het team weer uitlopen tot een 9 – 7 voorsprong voordat het opnieuw niet meer lukte om de bal door de korf te krijgen, met als gevolg dat Ventura Sport tot 9 – 9 terug kon komen. Een goed getimede time-out bracht het team weer op het juiste spoor om zo weer drie maal te scoren en naar een 12 – 9 voorsprong uit te lopen. Slordig spel gaf Ventura Sport nog wel de kans om nog twee keer te scoren, maar Conventus’ eerste zege in de zaterdagcompetitie zou niet meer in gevaar komen: op het moment dat scheidsrechter Paulusma affloot stond er een 12 – 11 overwinning op het scorebord.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.