Albatros huldigt twee kampioenen

07 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Albatros huldigt twee kampioenen

ZWIJNDRECHT - De eerste twee korfbalkampioenen van het seizoen 2019-2020 zijn gehuldigd. C4 liet er tegen ACKC C3 geen twijfel over bestaan en klopte ACKC C3 met 8-2. Dat betekende de vijfde overwinning op rij voor het team van Marieke en Amber en dus bloemen, bekers en taart voor Boaz, Cas, Fleur, Frederique, Jente, Laura, Laurens, Lisa, Marten, Michelle en Youri.

Zes uur later was het weer feest op het Albatrosveld omdat senioren 7 in de tweede helft orde op zaken stelde en PKC 9 uiteindelijk met 22-12 wegzette. Bloemen en taart voor Adinda, Albert-Jan, Edward, Gaby, Jindra, Joren, Judith, Leon, Marjon, Monique, Remco, Robert, Saïda, Sanne en Suzanne die in een poule met Merwede en Kinderdijk bovenliggend waren.

Aanstaande zaterdag hopen we nog meer kampioenen te gaan huldigen. Terwijl B2 en C2 hun kans op de titel mogelijk verspeelden met teleurstellende nederlagen bij ACKC B1 en Nieuwerkerk C2, bleef B4 in het spoor van medekoploper PKC door Olympia met 9-3 te verslaan. Zaterdag volgt de beslissing in de uitwedstrijd in Papendrecht. E1 was duidelijk te sterk voor Oranje Wit (3-11) en  zag koploper PKC een foutje maken bij Merwede. Zaterdag valt ook in deze poule de beslissing in de thuiswedstrijd tegen Merwede.

E3 viert aanstaande zaterdag zeker een feestje na de 5-10 winst bij Vriendenschaar en datzelfde geldt voor E6 dat GKV met 13-3 versloeg. F2 bleef in de uitwedstrijd bij PKC ongeslagen (2-10) en viert aanstaande zaterdag het kampioenschap.

De allereerste overwinning van het seizoen was er afgelopen zaterdag voor B3 en F3. B3 sloeg in de eerste helft tegen Keep Fit B1 een beslissend gaatje en verdedigde de tweede helft subliem (7-4). F3 hield het in Papendrecht helemaal dicht tegen PKC F2 en won met 0-2.

Nog altijd zonder overwinning zijn senioren 5, A1, A2, C3, D2, E5 en E7. Senioren 5 bleef ook in de vijfde wedstrijd lang meegaan met tegenstander Kinderdijk 3, maar moest uiteindelijk weer met een grote nederlaag genoegen nemen. A1 startte voortvarend tegen PKC A2 (4-1) maar kwam vervolgens op een 4-8 achterstand. In de tweede helft klampte de ploeg van Alex en Jasper aan, maar de winst bleef buiten bereik (12-14). A2 doet voor geen enkele ploeg onder, maar stond ook zaterdag weer met lege handen (8-11 tegen Korbatjo A1).

Veld 1 op sportcomplex Develstein was zaterdag niet het beste veld qua resultaten. D1 verspeelde daar een voorsprong tegen Kinderdijk D1 (6-7) en ook C1 liet de winst glippen in de thriller tegen Tiel ’72: 11-12. B1 zorgde vervolgens voor blije gezichten door Oranje Wit B1 met 28-10 te vernederen. De seniorenselectie kwam na A1 ook niet schadevrij uit de strijd met twee duidelijke nederlagen tegen Merwede. Het 2e verzaakte regelmatig de juiste schutters in stelling te brengen en zag de Sliedrechtse ploeg steeds verder weglopen (17-21). Het vlaggenschip had halverwege de tweede helft nog zicht op een goed resultaat, maar ontbeerde schotkracht over meerdere schijven. Positief waren de zes treffers van aanvoerder Mattijs maar de 17 treffers van Albatros waren ruim onvoldoende voor de winst (17-24). Stefan den Hoed maakte zijn rentree binnen de lijnen na een langdurige handblessure.

Wel winst was er zaterdag voor S8, D3, E4 en F1 en gelijke spelen voor senioren 3 en E2. Het 3e sleepte dankzij de rake treffer van invaller Niels een punt uit de strijd bij Vitesse 2 (14-14). E2 hield Kinderdijk E1 op 9-9.

Fotobijschrift: de twee kampioenen Senioren 7 en het jeugdteam C4

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.