Olympische Startbewijzen

14 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Olympische Startbewijzen

ZWIJNDRECHT - Naomi Visser en Bart Deurloo, beiden lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O, hebben zich bij de afgelopen week in het Duitse Stuttgart gehouden wereldkampioenschappen turnen verzekerd van een Olympisch startbewijs.

De bij Sportcentrum-Noord trainende Naomi realiseerde haar Olympische deelname van volgend jaar zowel individueel als met het Oranje team. Met het team, verder samengesteld met Eythora Thorsdottir, Tisha Volleman en de zusjes Lieke en Sanne Wervers, eindigde zij in de teamfinale met 159,427 punten op de achtste plaats. De achttienjarige Naomi had zich eveneens geplaatst voor de individuele eindstrijd. Met een puntentotaal van 51,166 punten noteerde zij hierin een drieëntwintigste plaatst.
Bart en zijn teamgenoten Mitchel Bletterman, Epke Zonderland, Frank Rijken en Casimir Schmidt wisten zich als team-NL niet te plaatsen voor de eindstrijd en zagen daardoor een Olympisch startbewijs aan zich voorbij gaan.

Met 240,326 punten eindigden zij op de negentiende plaats. Met zijn individuele allround score van 80,531 lag Bart wel beslag op een Olympische ticket. Hij is op dit moment de enige Nederlandse turner die naar de Olympische Spelen gaat. Alleen Epke Zonderland kan zich hier nog aan toevoegen via de World-Cup-traject.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.