Albatros huldigt vier kampioenen

14 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Albatros huldigt vier kampioenen

ZWIJNDRECHT - Het was zaterdag feest voor de pupillencategorie van Albatros. Maar liefst vier teams werden gehuldigd vanwege het kampioenschap in hun poule. Er waren bloemen, bekers en taart voor E1, E3, E6 en F2 en dat bracht het totaal aantal kampioenen in de najaarscompetitie op zes.

E1 kreeg door een foutje van koploper PKC een tweede kans en moest zaterdag winnen van Merwede om zich naast de Papendrechters te hijsen. De ploeg van Eddo en Marthijn liet deze kans niet liggen en won met maar liefst 13-5. Blije gezichten dus bij Fiene, Lieke, Luuk, Mila en Sven.

E3 was al kampioen maar won zaterdag met 12-5 van Oranje Zwart om de titel kracht bij te zetten.

Ongeslagen kampioen met een doelsaldo van maar liefst 63 doelpunten voor en 21 tegen. Feest dus voor Eavan, Elin, Bart, Jalisa, Kevin, Sara en de trainers Bart en Rens.

Ook E6 werd ongeslagen kampioen door de laatste wedstrijd bij Korbatjo met 1-5 te winnen. Terechte blijdschap dus bij Eva, Liz, Lotte, Mathias, Marijn, Max en trainster Corine.

F2 kon het zich veroorloven de laatste wedstrijd te verliezen, maar daarna kon de ploeg uit handen van voorzitter Max de bloemen in ontvangst nemen. Kaylee, Sam, Sil, Sarah en Tijn vierden hun feestje samen met de trainsters Julie en Renate.

Dicht bij de titel, maar net niet, kwamen G1, B2, B4 en C2. De G-spelers zagen Tempo in de slotfase via een discutabel doelpunt voorbij komen en zodoende verloor Albatros G met 2-3. Tegen KOAG werd vervolgens met 2-2 gelijk gespeeld waardoor men trots mag zijn op een tweede plaats in de poule.

Ook B2 en B4 kwamen één winstpartij te kort om ACKC B1 en PKC B5 van de titel af te houden. B2 maakt zaterdag nog wel korte metten met DeetosSnel B2 en won met 20-8. Voor C2 waren de druiven wel heel zuur. Door de 9-5 winst op Deetos kwam de ploeg op basis van onderling resultaat tussen drie puntgelijke ploegen één doelpunt te kort voor de titel en eindigt waarschijnlijk zelfs als derde in haar poule.

Goeie resultaten voor de hoofdklasseteams van Albatros. D1 maakte het kampioen Nieuwerkerk erg lastig, miste zelf vier strafworpen en verloor met 5-3. C1 zag invaller Lars de winnende 8-9 treffer scoren in de partij tegen MIA. In Amersfoort was het geboden spel niet super goed, maar de spanning maakte veel goed. B1 verraste vriend en vijand door koploper Fortuna in Delft op een gelijkspel te houden. Tot vlak voor tijd was er zelfs nog hoop op meer, maar 19-19 geeft houvast voor de komende wedstrijden.

Minder goed verging het de seniorenselectie, A1 en F1. Het eerste boog het hoofd tegen KCR in een behoorlijke wedstrijd van Albatroskant. In de met 26-20 verloren wedstrijd scoorde Simone maar liefst een zevenklapper. Het 2e redde het in Middelburg niet tegen Swift 2 (22-17) en A1 blijft puntloos na de met 20-9 verloren wedstrijd tegen Vitesse A1. F1 moest de winst met 13-8 aan Vriendenschaar laten. Verlies was er ook voor het 3e (11-17 tegen TOP 3), maar wel winst voor het nog ongeslagen 4e dat KCR 5 met 23-16 versloeg.

De overige winstpartijen kwamen op naam van senioren 9, A3, A4, kampioen C4, D2, E2 en E8. Het 9e zag Victor in de laatste minuut de winnende 10-9 binnen schieten. A3 en A4 wonnen met respectievelijk 11-2 en 9-11 van Triade A2 en Korbis A2. C4 was al vroeg wakker maar versloeg Merwede C4 met 3-13. D2 boekte de eerste overwinning van het seizoen en klopte Kinderdijk D2 met 4-6. E2 versloeg PKC E2 met 11-2 en E8 hield Movado E1 op 0-2.

Fotobijschriften: de kampioensteams E1, E3, E6 en F2.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.