Positief saldo Albatros op mooie herfstzaterdag

21 oktober 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Slechts elf wedstrijden van Albatroskant op zaterdag 19 oktober en daarvan werden er zeven in winst omgezet. D4 reisde met wat invallers naar de inhaalwedstrijd in Geldermalsen en klopte daar Animo D2 met 3-9. D2 opende het thuisprogramma op veld 1 en versloeg Oranje Wit D2 ruim met 8-3. Arjen was zesmaal trefzeker.

C1 legde een goede eerste helft op de mat tegen het fysiek grotere DSC C1 en ging met 9-3 rusten. Na rust stokte de thuisscore aanvankelijk maar het verschil werd weer hersteld onder meer door de in totaal vier maal scorende Peter: 13-7.

De wedstrijd tussen B1 en KCC B1 werd pure korfbalpromotie. Na drie minuten prijkte er al een 2-4 tussenstand op het scorebord en in die beginfase vielen de doelpunten als herfstbladeren. Pas aan het eind van de eerste helft kwam het team van Caroline en Kees op voorsprong. Na rust sloeg Albatros een gaatje maar de Capelse ploeg knokte zich in de laatste minuut langszij. Het was vervolgens uitblinker Rick die de winnende 21-20 binnenschoot en de vreugdedans bij Albatros liet ontspringen.
A1 redde het scorend opnieuw niet en verloor met 13-18 van DeetosSnel A1. Albatros 2 speelde een prima eerste helft maar kreeg koploper KOAG 2 niet op de knieën (12-12). In de tweede helft verliepen de aanvallen bij beide ploegen stroever maar was Albatros met de winnende 18-17 treffer van Stan de gelukkige.  Albatros 3 had de nodige moeite met staartploeg Achilles 3 en moest aan het begin van de tweede helft een 12-9 achterstand toestaan. Vervolgens scoorde de Haagse ploeg ruim een kwartier niet en bracht Tom de Zwijndrechtse ploeg met twee van zijn vijf treffers op voorsprong. De eindstand van 13-15 stond al zeven minuten voor tijd op het scorebord. De overwinning werd ’s avonds gevierd met een hapje eten bij de nieuwe shirtsponsor Sushi Zhu.

Albatros 4 maakte geen fout bij PSV in Eindhoven en won ruim met 9-24. Het vierde kan de belangrijke wedstrijd aanstaande zaterdag tegen runner-up Rust Roest vol vertrouwen tegemoet zien en de voorsprong op de achtervolgers nog groter maken.

Op sportcomplex Develstein stond als slotwedstrijd de ontmoeting tussen Albatros en KOAG gepland. De wedstrijd werd vanwege een oneffenheid op veld 1 verplaatst naar veld 3 en dat ging de thuisploeg  in de beginfase niet goed af. Albatros keek snel tegen een achterstand aan en de Krimpense ploeg verzuimde om Albatros in de eerste helft al helemaal af te serveren. Bij rust hing Albatros er nog aan (5-8) maar bij 6-11 leek de wedstrijd beslist omdat het scoren de thuisploeg slecht af ging. Coach Rutger wisselde vervolgens zijn heren volop en bij 13-14 gloorde er nog hoop voor de thuisploeg. De 13-15 was echter de nekslag waardoor de volgende wedstrijd tegen rode lantaarndrager Maassluis een hele belangrijke wordt. Albatros moet na de goede start van de veldcompetitie nu helaas naar beneden kijken.

De nederlagen kwamen verder op naam van senioren 5 en A2 die allebei in Rotterdam tegen WION zonder winst in dit veldseizoen blijven.

Aanstaande zaterdag de laatste veldwedstrijden voor de wedstrijdkorfbalteams en op 30 oktober doet midweek 1 het buitenlicht uit.

Fotobijschrift: Actiefoto uit de wedstrijd Albatros B1 – KCC B1 (uitslag: 21-20)