Sterke eerste helft levert korfballers sv Conventus een gelijkspel op

21 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Sterke eerste helft levert korfballers sv Conventus een gelijkspel op

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zondag voor de tweede maal tijdens de veldcompetitie een gelijkspel behaald. Het team van coach Benno Snaphaan speelde een goede eerste helft tegen DSO, waardoor het team voldoende marge had om de slechtere tweede helft op te vangen en tevreden moest zijn met een gelijkspel.

Conventus wist op het moment dat het naar Klundert afreisde dat het geen eenvoudige wedstrijd zou worden: DSO stond twee plaatsen hoger in het kampioenschap. Aanvankelijk leken beide teams aan elkaar gewaagd te zijn en ging de stand gelijk op. Geleidelijk begon het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen en kon het van een 3 – 3 stand uitlopen naar een 3 – 8 voorsprong. Voor rust zou DSO nog één keer weten te scoren, waarna er een 4 – 8 ruststand kon worden genoteerd.

In de tweede helft wist Conventus direct te scoren om zo weer het verschil naar vijf punten te brengen, voordat het team de grip op de tegenstander langzaam begon te verliezen. Gedurende de tweede helft kwam DSO langzaam steeds dichterbij, totdat het niet lang voor het eindsignaal zelfs op een 11 – 11 gelijke stand kwam. Om het tij te keren voerde coach Snaphaan enkele wissels door, wat onder andere zou resulteren in het debuut van Senna Klein in Conventus’ eerste team. Deze wissels leken te werken: met nog een minuut op de klok scoorde Kirsten Winters waardoor het team weer op één punt voorsprong kwam. In de tegenaanval die daarop volgde kreeg DSO vervolgens echter een strafworp mee, welke goed benut zou worden en de strijd zo in een 12 – 12 gelijkspel eindigde.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.