Prijswinnaars duurzaamheidsquiz PvdA

21 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Prijswinnaars duurzaamheidsquiz PvdA

ZWIJNDRECHT - Op de duurzaamheidsmarkt van 12 oktober in winkelcentrum Walburg was ook de PvdA vertegenwoordigd. Iedereen kon meedoen aan een duurzaamheidsquiz met drie vragen. Het waren geen makkelijke vragen, maar uiteindelijk waren er twee deelnemers met drie juiste antwoorden.
Zowel de heer Roozendaal als het echtpaar Tiller-Burggraaf waren de winnaars van een taart.

De moeilijkste vraag ging over het aandeel van groene energie zonder biomassa in Nederland. Dit betreft slechts 2%! Een kwart van de deelnemers beantwoordde deze vraag goed. De andere vragen waren wat makkelijker en gingen over de postcoderoosregeling en het nieuwe windpark op zee.
Ook is gepeild welke maatregelen mensen in hun privéleven het beste in kunnen passen. Van de vijf opties werd het eten van groente en fruit van het seizoen en zo mogelijk uit Nederland het meest gekozen. Daarna kwamen minder vlees eten en een groenere tuin.

De prijsvraag was een mooie gelegenheid om met mensen in gesprek te gaan over duurzaamheid. Omdat het een ingewikkeld onderwerp is en met veel onzekerheid is omgeven blijft het voor de partijen in Zwijndrecht belangrijk hierover in gesprek te blijven.

Op de foto: Vanaf links; de heer Tiller, mevrouw Burggraaf en de heer Roozendaal

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.