Volle buit voor korfballers Albatrosselectie

28 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Volle buit voor korfballers Albatrosselectie

ZWIJNDRECHT - De selectie van Albatros heeft het veldseizoen afgesloten met de volle buit tegen Maassluis. Na een wisselvallige periode qua vorm en resultaten was de focus van de korfballers deze week op vier punten tegen de staartploegen uit beide poules.

Het 2e speelde een prima eerste helft tegen Maassluis 2, nam degelijk spelend een voorsprong en ging met een 11-7 stand pauzeren. In de tweede helft kende de thuisploeg echter een stroeve periode en scoorde tien minuten niet. Coach Vincent wisselde succesvol en kreeg de ploeg weer op gang. Via 11-9 werd het 16-9 en was de strijd beslist. De scheids floot bij 19-12 voor de laatste keer. Jiri, gangmaker Robin en de jarige Youri scoorden allen vier keer.

Albatros 1 won de uitwedstrijd bij Maassluis in september niet makkelijk (16-18) en was gewaarschuwd voor het achter verdedigende werk van de blauwen. In de eerste helft was er op het stormachtige Albatrosveld nog niet veel te genieten, maar kwam Albatros wel vaker tot scoren dan de gasten: 5-4 bij rust. Na rust toeterde de Zwijndrechtse jeugd er lustig op los en werd de thuisploeg ook zingend aangemoedigd. Vanaf dat moment ging het bij de thuisploeg wat beter lopen en onder leiding van de acht maal scorende captain Mattijs nam Albatros een comfortabele voorsprong die richting het eindsignaal verder werd uitgebouwd tot de 17-9 eindstand. Met zeven punten uit 8 wedstrijden behoort Albatros helaas nog tot de onderste vier ploegen en dus kan het de borst natmaken voor de tweede helft van de veldcompetitie.

Blije gezichten bij A1 dat de eerste punten van het veldseizoen pakte. Tegen Sporting Delta A2 werd een verbeten duel uitgevochten waar Albatros met 18-16 aan het langste eind trok. Na een gelijke ruststand nam de ploeg van Alex en Jasper onder aanvoering van de geweldig spelende Jair een voorsprong. Toen de Dordtse ploeg deze teniet deed toonde Albatros veerkracht en hield de punten in Zwijndrecht. Ook het 5e kon toch nog even glimlachen aan het eind van een moeizaam veldseizoen. Bij OZC 3 werd het eerste punt gepakt middels een 12-12 gelijkspel.

Voor senioren 4 kan de kampioenstaart al bijna ontdooid worden. De uitwedstrijd bij runner-up Rust Roest 4 werd met 14-15 gewonnen waardoor de ploeg nu al zes punten los is van de concurrentie. In Eindhoven werd een ruime voorsprong weggegeven maar was de winnende treffer van invaller Raoul goud waard.

Nederlagen waren er jammer genoeg voor senioren 3, B1 en C1. Het 3e verspeelde in de laatste minuut jammerlijk de minimale voorsprong en verloor met 16-15 van PKC/SWKGroep 4. B1 had in Jorien haar topscorer, maar miste scorende dames die aan de kant van PKC wel aanwezig waren. Na rust sloegen de gasten een beslissend gaatje van 6-8 naar 6-11 en de eindstand van 12-17 was dan ook terecht in het voordeel van de Papendrechtse ploeg. C1 miste daadkracht en afronding en moest genoegen nemen met een 7-10 nederlaag tegen het Bennekomse DVO. Beide Hoofdklassers moeten helaas nog naar beneden kijken in hun klassen, maar staan hun mannetje wel op dit hoge niveau.

Fotobijschriften: Actie uit de wedstrijd Albatros – Maassluis.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.