Handbalheren sv Conventus komen ondanks nieuwe shirts tekort voor de zege

11 november 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus, spelend als Drechtsteden Handbal 4, hebben zondag de meerdere moeten erkennen in WHC Den Haag. Ondanks dat het team voor het eerst in de nieuwe Drechtsteden Handbal kleuren speelde, kon het een goede start van de wedstrijd niet doortrekken en verloor uiteindelijk met acht punten verschil.

Voor de start van de wedstrijd was er goed nieuws voor de teams van Drechtsteden Handbal: alle spelers kregen niet alleen een nieuw tenue, maar ook een nieuw trainingspak en een sporttas in de kleuren van het samenwerkingsverband tussen sv Conventus (Zwijndrecht), Saturnus ’72 (Ridderkerk) en DES’72 (Papendrecht). Dit alles werd mogelijk gemaakt door drogemortel.nl van het in Papendrecht gevestigde MPG, een webshop voor betonwortel, beton ciré, tegellijm, cement en uiteraard de bijbehorende gereedschappen. Gerrit Drenth, zelf speler in het vijfde team van Drechtsteden Handbal, wist MPG er van te overtuigen om niet alleen zijn eigen team te sponsoren, maar ook het door sv Conventus ingezette vierde team.

Voor de handbalheren van Conventus was het voor de wedstrijd duidelijk dat het niet eenvoudig zou worden: tegenstander WHC Den Haag had de eerdere wedstrijden op overtuigende wijze gewonnen. Desondanks was het Conventus dat beter aan de wedstrijd begon, met een 2 – 0 voorsprong na enkele minuten. De eerste tien minuten kon het team de voorsprong behouden, maar langzaam kroop WHC steeds dichterbij en kwam halverwege de eerste helft langszij. Doordat het team lastig grip kon krijgen op de schoten van de tegenstander liep de achterstand voor rust dan ook op tot 9 – 14. In de tweede helft bleef Conventus problemen houden om de aanvallen van WHC te stoppen, maar zou zelf ook meer weten te scoren. Het zou echter onvoldoende zijn om terug te komen: na zestig minuten speeltijd kon er een 21 – 29 nederlaag worden genoteerd.

Voorafgaand aan Conventus’ wedstrijd speelde Drechtsteden 5 – bestaande uit alleen spelers van Saturnus’72 en DES’72 – in de Zwijndrechtse Develsteinhal tegen Feyenoord Handbal. Ook dit team zou het niet eenvoudig krijgen, met Feyenoord dat nog ongeslagen bovenaan het kampioenschap stond. In de eerste helft gaf het team de tegenstander nog teveel ruimte om tot scoren te komen, waardoor deze alleen al in het eerste kwartier tien maal wist te scoren. Na een 9 – 19 ruststand verbeterde Drechtsteden de verdediging in de tweede helft dusdanig dat Feyenoord aanzienlijk minder tot scoren kon komen. Zo ontstond een mooie wedstrijd, waarbij beide partijen qua scores gelijk op gingen. De achterstand van de eerste helft kon echter niet meer goed worden gemaakt, waardoor het team uiteindelijk met 19 – 30 verloor.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus