Theater van de Verwondering van PIT groot succes

11 november 2019 door Hennie van der Zouw
Theater van de Verwondering van PIT groot succes

ZWIJNDRECHTSE WAARD / ALBLASSERDAM - Gevoelige kinderen met een sterke wil. Dat was het thema van de eerste Theateravond van de Verwondering van PIT kinderopvang & onderwijs. Dit onderwerp bracht veel ouders van kinderen die naar een van de 18 kindcentra van PIT gaan naar De Ark in Hendrik-Ido-Ambacht.

Auteur, trainer, spreker, coach, moeder en ervaringsdeskundige Sandra Kleipas nam hen mee in de denkwereld van gevoelige kinderen met een sterke wil. Ze maakte duidelijk waarom gevoelige kinderen doen wat ze doen en wat wel en juist niet werkt. Ze gaf voorbeelden en praktische tips die echt werken waarmee de ouders meteen thuis aan de slag kunnen. Daarnaast beantwoordde ze vragen van ouders.

Inspirerend
“Bij PIT zijn we iedere dag bezig met het ontwikkelrecht van kinderen. Daarbij zijn ouders een belangrijke partner voor ons. Met elkaar willen we dat kinderen optimaal tot hun recht komen. Elke dag zetten kinderen stappen waarover we ons kunnen verwonderen, maar die ook een flinke uitdaging kunnen zijn. Een kind opvoeden is voor ouders vaak leuk, maar niet altijd even makkelijk. Daarom organiseren we twee keer per jaar het Theater van de Verwondering,” licht Ad Vos, bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs, toe “Gezien de enthousiaste reacties voorzien we daarmee blijkbaar in een behoefte.”

De ouders beamen dit. “Heel inspirerend en interessant. Ik heb vanavond vooral ook veel over mezelf geleerd,” vindt een vader. “Ik ben blij met alle informatie die Sandra op een hele leuke manier heeft gepresenteerd. Ik ben veel inzichten rijker,” reageert een moeder. “Belangrijk vind ik de boodschap dat je de kwaliteiten en talenten van je kind als uitgangspunt neemt. Daar ga ik bewuster mee aan de slag,” aldus een andere moeder. ”Leuk om te zien dat veel ouders net als ik aantekeningen zaten te maken. Fijn dat PIT dit mogelijk maakt!” Vanwege de grote belangstelling organiseert PIT nog een Theateravond van de Verwondering over gevoelige kinderen met een sterke wil met spreker Sandra Kleipas op 28 november. Deze is inmiddels zo goed als vol.Op de foto’s:
Tijdens het Theater van de Verwondering nam Sandra Kleipas ouders mee in de denkwereld van gevoelige kinderen met een sterke wil.
Tijdens het Theater van de Verwondering beantwoordde Sandra Kleipas ook vragen van ouders.Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.