'Zwijndrechtse Heugel' voor Wim Zoutewelle

12 november 2019 door Hennie van der Zouw
'Zwijndrechtse Heugel' voor Wim Zoutewelle

ZWIJNDRECHT - Burgemeester Hein van der Loo heeft namens het gemeentebestuur van Zwijndrecht Wim Zoutewelle (62) een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt. Zoutewelle ontving zaterdag 9 november 'De Zwijndrechtse Heugel' tijdens de feestavond van christelijke muziekvereniging Celebration, die 25 jaar bestaat.

Zoutewelle heeft de gemeentelijke erespeld gekregen voor zijn jarenlange inspanningen voor de christelijke muziekvereniging Celebration. Zoutewelle is sinds de oprichting van Celebration op 26 mei 1994 voorzitter en penningmeester van de muziekvereniging, die uit Het Geklank des Konings is voortgekomen.

Bij Celebration is Zoutewelle bestuurder, muzikant en een vertrouwenspersoon als 'vader van de vereniging'. Hij is altijd met de vereniging bezig. De Zwijndrechter organiseert de jaarlijkse Familiedag en is er altijd op de doordeweekse repetitieavond om alles op tijd klaar te zetten. Ook bij muziekoptredens van Celebration neemt hij vrijwel altijd het voortouw in de organisatie.

Op de zilveren jubileumavond van Celebration werd Zoutewelle nu eens zelf verrast. Burgemeester Van der Loo sprak waarderende woorden over de Zwijndrechter, die er ook voor zorgt dat Celebration van maatschappelijke betekenis is. Zo speelt de vereniging onder meer in zorgcentra, bij jubilea en op speciale dagen, zoals Koningsdag, Dodenherdenking en tijdens de Avondvierdaagse. Voor zijn inzet voor de Zwijndrechtse samenleving heeft Zoutewelle twaalf jaar geleden een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen.

Zwijndrechtse Heugel
De 'Zwijndrechtse Heugel' is een gemeentelijke onderscheiding in de vorm van een draagspeld, die toegekend wordt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Zwijndrecht. Een Heugel kan worden aangevraagd voor personen die een onbezoldigde bestuursfunctie van minstens 10 jaar hebben verricht of vrijwilligers die (buiten familiebanden) minimaal 15 jaar vrijwilligerswerk in Zwijndrecht hebben gedaan.

Op de foto burgemeester Hein van der Loo en Wim Zoutewelle.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.