Goeie start korfballers Albatros

25 november 2019 door Hennie van der Zouw
Goeie start korfballers Albatros

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros zijn goed aan de zaalcompetitie begonnen. Van de 36 gespeelde wedstrijden werden er op zaterdag 23 november maar liefst 19 gewonnen en daarnaast waren er vier gelijke spelen. Met name de senioren, de C-jeugd en de F-jeugd waren goed op dreef, daarentegen wist geen enkel A- of B-team te winnen.

F1 won met minimaal verschil bij Vriendenschaar F1 (9-10), F3 won de derby tegen Conventus F1 met 5-8 en de allereerste competitiewedstrijd van F4 werd door de ploeg van Linda en Esmee met 10-3 gewonnen. Helaas verschenen de gasten van Oranje Zwart slechts met drie spelers in de Develsteinhal, waardoor er door de drietallen heel hard gelopen moest worden.

C1 won de uitwedstrijd bij IJsselvogels C1 met 8-9 en kon Merijn weer fit binnen de lijnen begroeten. C2 versloeg TOGO C1 ruim met 15-6, C4 versloeg SKV C1 met 9-3 en C3 deed zichzelf tekort in Dordrecht. De eerste overwinning van het seizoen lag tegen Sporting Delta C4 voor het oprapen, maar de ploeg bleef steken bij een 4-4 gelijkspel.

De seniorenteams van Albatros waren bij de seizoenstart bijna onoverwinnelijk. Maar liefst zes overwinningen en twee gelijke spelen in negen optredens. Een knappe prestatie leverde de selectie door in de goed bevolkte Molenzichthal Kinderdijk op twee nederlagen te trakteren. Het 2e begon niet superscherp en keek in de rust tegen een 10-8 achterstand aan. In de tweede helft zette Albatros een tandje bij en besliste de wedstrijd vanaf 13-13 in haar voordeel (15-18).

Albatros 1 kende een goede oefenperiode en lijkt de juiste zaalvorm al te hebben. Tegen Kinderdijk nam Albatros vanaf 2-2 het heft in handen en de ploeg van Rutger Sijstermans leidde bij rust met 8-12. Het aanvalsspel was fris en het verdedigende concept pakte in Alblasserdam goed uit. De voorsprong kwam niet meer in gevaar en Albatros speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit waardoor de derby met 21-23 gewonnen werd. Aanvoerder Mattijs scoorde zeven keer.

Het 3e leek met lege handen te staan tegen IJsselvogels 2, maar het laatste buitenkansje werd door Nicole optimaal benut: 19-19. Het 4e startte mat tegen Kinderdijk 3 maar herstelde zich goed in de tweede helft en Jeroen bekroonde de opleving met de winnende 18e treffer. Het 5e deelde de punten in Rhoon met RWA 5 (16-16), het 6e versloeg DeetosSnel 9 met 10-20, het 8e won met 9-15 bij Merwede en een gelegenheids zevende team klopte Sporting Delta 6 met 15-16. Joren scoorde zeven treffers, helaas moest Renske met een knieblessure het veld verlaten.

Bij de selectieteams was er verder verlies voor A1 en B1, maar winst voor D1 en E1. A1 kwam in Bodegraven een paar doelpunten tekort tegen Vriendenschaar (14-13) en met dezelfde uitslag moest B1 genoegen nemen tegen Oranje Wit. De ploeg moest na het uitvallen van Damian de ploeg redelijk omzetten en deed het met een sterke rebound van Ruben tot diep in de tweede helft heel goed. Toen de strafworp gemist werd om het gaatje naar twee doelpunten te tillen viel de treffer aan de andere kant en was de Dordtse ploeg de gelukkigste.

D1 rolde DSC D1 met 4-16 op en E1 versloeg GKV/Enomics E1 met maar liefst 17-5. De overige winstpartijen kwamen op naam van D4, E3, E7 en E8. Het allereerste competitieoptreden van E9 werd begeleid door twee B3-fluitisten (Judith en Stan). De doelpunten waren duur, maar het spektakel en de inzet waren er niet minder om: 0-2 voor KCC E4.

Fotobijschrift: Albatros F4 won haar eerste competitiewedstrijd

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.