Stationskwartier Zwijndrecht in de versnelling

29 november 2019 door Hennie van der Zouw
Stationskwartier Zwijndrecht in de versnelling

ZWIJNDRECHT - Samenwerkingsovereenkomst gemeente en Woonkracht10 getekend. Een belangrijke stap is gezet! De gemeente Zwijndrecht en woningcorporatie Woonkracht10 hebben samen de handen ineen geslagen om het gebied in de omgeving van het station, het Stationskwartier, ingrijpend te veranderen. De aanwezige bebouwing wordt voor een groot deel gesloopt en daarmee ontstaat ruimte voor een warme, levendige wijk met hoog- en laagbouw. Een wijk waar mensen ontspannen leven en naar elkaar omkijken.

De samenwerkingsovereenkomst is donderdag 28 november getekend door wethouder Jos Huizinga (gemeente Zwijndrecht) en bestuurders Liesbeth Groeneveld en Erwin van Zwijnenburg (Woonkracht10) in het Hart van Meerdervoort. De ontwikkeling in het Stationskwartier begint in de Indische buurt en het Westelijk Maasterras. Beide buurten zijn vrij geliefd bij de mensen die er nu wonen. De 153 woningen van Woonkracht10 worden in fasen gesloopt. Er komt een wijk voor jong en oud, voor huurders en kopers.

Wethouder Jos Huizinga: "Het ontwikkelen van het Stationskwartier is van grote sociale betekenis. Hiermee maken we Zwijndrecht krachtig. Vertrouwen is de sleutel tot samenwerking! Dat geldt zeker voor onze samenwerking met Woonkracht10."

Bestuurder Erwin Zwijnenburg: “Wij zijn hartstikke blij met dit belangrijke moment, nu kunnen we onze bewoners duidelijkheid geven. En in de toekomst een betaalbare woning in een schone en veilige buurt.”

Symbolische overhandiging
Leden van de bewonersadviesgroep (BAG) en Combiraad van Woonkracht10 waren aanwezig bij de ondertekening. Uit handen van wethouder Jos Huizinga en bestuurders Liesbeth Groeneveld en Erwin Zwijnenburg kregen zij een 'eerste voorrangsverklaring' overhandigd. Deze symbolische verklaring markeert het startmoment voor het nieuwe wonen. Voor de bewoners een uitgelezen kans om samen met Woonkracht10 de volgende stappen te zetten voor hun eigen woongenot.

Spoorzone
Het Stationskwartier is onderdeel van de Spoorzone; een gezamenlijk plan voor de omgeving langs het spoor van de gemeenten Zwijndrecht, Dordrecht en de Provincie Zuid-Holland. Het betreft een omvangrijk gebied dat loopt van Develpoort en het stationsgebied in Zwijndrecht tot het Leerpark, Gezondheidspark en Amstelwijck in Dordrecht. De Spoorzone biedt kansen voor het creëren van 6.000 tot 9.000 nieuwe woningen en 2.500 nieuwe banen in de komende 10 jaar.Bovenste foto: Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Stationskwartier met ondertekenaars (van links naar rechts): Liesbeth Groeneveld (bestuurder Woonkracht10), Jos Huizinga (wethouder gemeente Zwijndrecht), Erwin Zwijnenburg (bestuurder Woonkracht10) en op de achtergrond bewoners van het Stationskwartier en medewerkers gemeente en Woonkracht10.

Onderste Foto: Overhandiging van de symbolische Voorrangsverklaring aan de bewonersadviesgroep (BAG) en Combiraad van Woonkracht10.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.