Sv Conventus trekt aan het langste eind in ware korfbalthriller

02 december 2019 door Hennie van der Zouw
Sv Conventus trekt aan het langste eind in ware korfbalthriller

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zaterdag een mooie overwinning gepakt door een zeer spannende wedstrijd tegen Ventura Sport met één punt verschil te winnen. In een waar doelpuntenfestijn had het team het in de eerste helft nog lastig, maar bleek in de tweede helft de betere te zijn.

Conventus wist dat er zaterdag punten mogelijk waren tijdens de wedstrijd tegen Ventura Sport in Strijen: eerder werd de veldwedstrijd tegen dezelfde tegenstander met één punt verschil gewonnen. Gebaseerd op deze wedstrijd had Conventus coach Benno Snaphaan een plan opgesteld, maar deze kon al snel in de prullenbak door een tactische zet van Ventura Sport. Zo kregen de Zwijndrechtse korfballers in de eerste helft geen vat op het spel van de tegenstander en moesten in de achtervolging. Na vrijwel de volledige eerste helft achter te hebben gestaan kwam het team vlak voor rust met twee doelpunten terug naar een 11 – 10 achterstand, waardoor er nog van alles mogelijk leek te zijn.

In de tweede helft kreeg het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team steeds meer grip op de tegenstander en kwam bij 13 – 13 voor het eerst weer op gelijke hoogte met de tegenstander. Mede door een sterke spelende Priscilla Zijlmans en Elaine Niesing kreeg Ventura geen kans meer om op voorsprong te komen, maar beide teams bleken nog wel erg aan elkaar gewaagd. Het laatste deel van de tweede helft ontwikkelde zich als een ware thriller, waarbij Conventus er steeds nipt in slaagde om een voorsprong te behouden. Met veel vechtlust slaagde het team hier ook in op het moment dat de scheidsrechter affloot: op dat moment stond er een mooie 23 – 24 overwinning op het scorebord.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.