Spectaculair korfbal in de Develsteinhal

02 december 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT / PAPENDRECHT - Het eerste thuisprogramma voor de wedstrijdkorfballers van Albatros in de Develsteinhal leverde spectaculaire wedstrijden op. D1 opende het programma met de wedstrijd tegen het sterke PKC/SWKGroep D1. Ondanks de 10-24 nederlaag kon Albatros terugkijken op een goede wedstrijd want de ploeg van Ferry en Timon bleef in hoog tempo zoeken naar de eigen mogelijkheden. De Papendrechtse ploeg had heel weinig kansen nodig en nam de punten onbedreigd mee naar Papendrecht.

C1 kwam tegen Nieuwerkerk op achterstand (4-6), maar herpakte zich al in de eerste helft (ruststand: 11-8). In de tweede helft gingen alle remmen los en werd de ene na de andere prachtige aanval opgezet die ook nog eens resulteerden in veel en mooie doelpunten: 22-14 aan het eind! Merijn scoorde een zevenklapper.

B1 kwam met drie andere basisspelers in het veld tegen het gerenommeerde ONDO B1. Fleur, Rens en Ruben presteerden echter naar behoren en het lukte de verdediging om de ploeg uit ’s Gravenzande 10 minuten op de 0 te houden. Bij rust was het verschil minimaal (6-7), maar in de tweede helft vloeiden de krachten bij Albatros langzaam weg en kon ONDO makkelijker scoren uit korte dynamische kansen: 19-25. Thomas werd met vier treffers topscorer, Daphne en Anouk kwamen drie keer op het scoreformulier.

A1 kende een goede eerste helft tegen PKC A3 (9-2) en leek op een makkelijke overwinning af te stevenen. In de tweede helft stokte de productie van de thuisploeg echter en kwamen de Papendrechters gevaarlijk dichtbij. Het laatste fluitsignaal bracht bij 13-12 redding.
Het 2e seniorenteam speelde weer eens tegen Merwede 2 en de ploegen kennen elkaar door en door. In de eerste helft kon geen van beide ploegen afstand nemen (rust 8-9), maar in de tweede helft leek Merwede via 10-14 een beslissend gaatje te slaan. Albatros herpakte zich echter en bracht de scorende mannen in stelling waardoor de stand werd omgebogen naar een mooie 20-16 eindstand. Raoul werd met zes treffers topscorer.

De eerste teams van Albatros en Merwede stonden pas voor de tweede keer in dit seizoen tegenover elkaar want de ploegen ontliepen elkaar op het door Albatros gewonnen Klinktoernooi. In een enerverende eerste helft maakten de scorende mannen hun verdedigers het leven zuur maar was er wel veel te genieten voor de toeschouwers. Bij rust was er derhalve nog weinig licht tussen de concurrenten (13-14) maar na rust bleek Merwede over meer reserves te beschikken. Bij Albatros verliepen de aanvallen moeizamer en via 17-21 vervloog de Zwijndrechtse hoop; 20-25 eindstand. Michiel trof zeven keer doel.

Albatros 5 kwam pas na 21.00 uur aan de beurt in de Develsteinhal en trof het sterke KCR 4 dat makkelijk scoort. De thuisploeg bleef lang bij maar de 19-26 eindstand was verdiend in het voordeel van de Ridderkerkers.

In uitwedstrijden waren de wedstrijdkorfballers van Albatros behoorlijk succesvol. Senioren 3 rolde het geroutineerde Merwede 4 met 14-27 op waarbij Youri, Jordy en Steffi vijf keer scoorden. Het 4e had het lastig bij Vitesse 3 maar trok opnieuw de winst over de streep (17-19).

B2 maakte in de Develhal korte metten met het zwakke DeetosSnel B2 (14-5). C2 reisde helemaal naar Middelburg om rond half vijf tegen Swift C1 te spelen. De 6-1 achterstand werd door de ploeg van coach Peter Vermeulen omgebogen naar een 8-8 gelijkspel.

Winst was er ook voor E1 dat met 4-9 won van PKC/SWKGroep E1. Vorige week was C3 er al dichtbij, maar op zaterdag 30 november was de eerste overwinning van het seizoen een feit: ACKC C2 werd met 12-7 over de knie gelegd. De overige winstpartijen kwamen op naam van D4 (4-3 tegen ZKV D1), E2 (17-9 tegen Merwede E2), E3 (5-13 bij Vriendenschaar E5) en E8 dat met 11-3 won van  GKV E3.
Er was een 5-5 gelijkspel voor F2 bij Korbis F1 en met slechts tien nederlagen was er al met al weer een positieve score voor de Albatrossers op deze mooie zaalzaterdag.