#Rookvrij ZHZ: lokale campagnefilmpjes moeten beweging versnellen

03 december 2019 door Hennie van der Zouw
#Rookvrij ZHZ: lokale campagnefilmpjes moeten beweging versnellen

ZWIJNDRECHT - Met lokale campagnefilmpjes wil de GGD ZHZ de beweging naar een Rookvrije Generatie in de regio kracht bij zetten. In de korte filmpjes vertellen partijen in de regio hoe zij rookvrij zijn geworden. Op dit moment hebben inwoners van ZHZ op rookvrij.nl al 3250 meldingen gedaan.

In lokale campagnefilmpjes vertellen bijvoorbeeld het DevelsteinCollege in Zwijndrecht dat zij rookvrij zijn geworden en dat dat eigenlijk helemaal niet moeilijk is. Daarmee willen zij andere sportclubs, scholen en speeltuinen in de regio stimuleren ook rookvrij te worden. Met de campagnefilmpjes wordt de landelijke campagne Rookvrije Generatie in de regio extra kracht bij gezet.

“Op dit moment zijn verschillende sportclubs in de regio bezig rookvrij te worden. Daar hebben wij extra ondersteuning voor geregeld. Een speciaal team helpt hen de stappen hiervoor te zetten", aldus GGD-adviseur Marjola Engel. "En ook steeds meer scholen en speeltuinen in de regio zijn rookvrij. Daar zijn we heel blij mee. Want kinderen moeten rookvrij kunnen opgroeien. Dat vinden ook veel inwoners, kijk maar naar de 3.250 meldingen op rookvrij.nl. Wij roepen inwoners die hier nog geen gebruik van gemaakt hebben op hun plek hier alsnog te melden. Dat is een mooie stimulans voor sportclubs, scholen en speeltuinen ermee aan de slag te gaan. Zo zorgen we samen voor steeds meer rookvrije kindomgevingen."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.