Handballers sv Conventus vechten zich terug naar de zege

09 december 2019 door Hennie van der Zouw
Handballers sv Conventus vechten zich terug naar de zege

ZWIJNDRECHT - De handballers van sv Conventus – spelend als Drechtsteden Handbal – hebben zondag een felbevochten overwinning op Indus’67 behaald. Het team kwam in de beginfase van de tweede helft op vier punten achterstand, maar vocht zich sterk terug naar een overwinning. De handbaldames van de Zwijndrechtse vereniging speelden eveneens een goede wedstrijd, maar kwamen net tekort voor een zege op S.C. Twist.

De handbalheren wisten dat de wedstrijd tegen Indus niet eenvoudig zou worden; eerdere confrontaties waren erg spannend verlopen. Dat vermoeden werd in de openingsfase van de wedstrijd bevestigd: beide partijen bleken erg aan elkaar gewaagd. Een sterke Zwijndrechtse verdediging en een goed keepende Leo Biesbroek voorkwamen een grote voorsprong van Indus. De gelijk opgaande strijd werd goed duidelijk door de ruststand, waar Conventus met 12 – 11 tegen een kleine achterstand aan keek. In de tweede helft had het team het in de openingsminuten lastig en zag de achterstand oplopen tot maximaal vier punten, voordat Conventus zich weer herpakte en via veel scores uit de hand van Richard van Dijke zelfs een voorsprong nam om uiteindelijk met 23 – 25 te winnen.

De dames van Conventus troffen in Twist een team dat slechts twee plaatsen hoger in het kampioenschap stond, waarmee er zeker kansen lagen in Vlaardingen. Dit bleek wel in de eerste helft, waar beide partijen erg aan elkaar gewaagd bleken te zijn. Met aantrekkelijk handbal en het goed uitvoeren van de opdrachten deed het team nauwelijks onder voor de tegenstander en stond met een 7 – 6 ruststand slechts één punt achter. In de tweede helft kreeg Conventus het lastiger met het spel van de Vlaardingse tegenstander en zag de achterstand vooral in het laatste kwartier verder oplopen, maar toonden niet het verval dat in eerdere wedstrijden wel in de tweede helft zichtbaar was. Na zestig minuten speeltijd stond er een 17 – 12 nederlaag op het scorebord.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.