Handbaldames sv Conventus houden de schade beperkt

16 december 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben zondag de schade beperkt gehouden tegen de tot op heden ongeslagen nummer één in het kampioenschap. In een wedstrijd voor eigen publiek speelde het team van coach Patrick de Ruiter geen slechte wedstrijd, maar moest wel de meerdere erkennen in tegenstander Indus ’67.

De handbaldames van Conventus wisten zondag dat het lastig zou worden: tegenstander Indus had tot op dat moment elke wedstrijd gewonnen en veelal met vijftien punten of meer verschil. Niet lang nadat het Nederlandse dameshandbalteam wereldkampioen was geworden begonnen de Zwijndrechtse dames een stuk moeizamer aan hun wedstrijd: al snel liep Indus uit naar een voorsprong van enkele punten, terwijl het zelf te weinig dreiging vormde in de aanval.

Na een 6 – 16 achterstand bij rust slaagde het team er in de tweede helft om de verdediging te versterken, maar balverlies in de aanval gaf de tegenstander toch de kans om te blijven scoren. In het slotdeel begon Conventus iets meer grip op Indus’ verdediging te krijgen, waardoor het vaker begon te scoren. Met een uiteindelijke 14 – 29 nederlaag hield het team dan ook de schade enigszins beperkt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.