Korfballers sv Conventus geven het Portugese Benfica stevige tegenstand

30 december 2019 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus geven het Portugese Benfica stevige tegenstand

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben het Portugese Benfica afgelopen zondag stevige tegenstand kunnen geven in een oefenwedstrijd. Voor overvolle tribunes in de Develsteinhal speelde het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team nog een onwennige eerste helft, maar kwam goed terug in de laatste 25 minuten.

Met de wedstrijd tegen Benfica kreeg Conventus niet alleen de nummer drie uit de Europa League op bezoek in Zwijndrecht, ook kreeg het team te maken met de internationale regels die op dat niveau van toepassing zijn: zoals de toevoeging van een grensrechter, een juryvoorzitter en zelfs een schotklok. Met name dit laatste had gevolgen voor het spel van Conventus en was dus iets waar uitvoerig mee was getraind.

In een volle Develsteinhal – waar zich een geweldige sfeer ontwikkelde – begon Conventus goed aan de wedstrijd door zelfs de eerste score van de wedstrijd te laten registreren. Tot een 5 – 7 stand zouden beide teams weinig voor elkaar onder doen. Dit werd echter gevolgd door een fase waarin de onwennigheid met de schotklok zijn tol zou eisen: na enkele keren niet binnen 25 seconden te hebben geschoten kwam er meer onrust in het team en volgden er te snelle doelpogingen, zonder dat er een goede aanval op was gebouwd. Dit terwijl de vlijmscherpe schoten van Benfica de korf wel doeltreffend raakten en Conventus’ achterstand voor rust op deed lopen tot 9 – 17.

In de tweede helft slaagde Conventus coach Benno Snaphaan er in om de rust terug te laten keren binnen zijn team. Mede dankzij wissels aan beide kanten begonnen de Zwijndrechtse korfballers met steeds meer vertrouwen te spelen en waar in de beginfase van de tweede helft de achterstand nog verder op was gelopen, kon het team in de laatste tien minuten zelfs sterk inlopen op de Portugese tegenstander. Uiteindelijk stond er na een voor deze selectie unieke wedstrijd een 17 – 25 nederlaag op het scorebord, waarmee het team trots het veld kon verlaten.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.