Handbalheren sv Conventus beginnen het nieuwe jaar met een zege

06 januari 2020 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus zijn zondag goed aan het nieuwe jaar begonnen door direct een overwinning te pakken. Het bleef in de eerste helft nog spannend, maar in de tweede helft liep het team snel uit tot een ruime voorsprong. Het eerste damesteam was minder succesvol, dat verloor van TOGB.

Het herenteam van Conventus, spelend als Drechtsteden Handbal, trof zondag in eigen zaal het uit Spijkenisse afkomstige HVOS. Het leek een spannende wedstrijd te worden, temeer doordat beide teams op gelijke hoogte in het kampioenschap stonden. Ondanks dat Conventus in de openingsfase steeds het voortouw nam, bleken beide partijen erg aan elkaar gewaagd. Met een sterke verdediging, maar een gebrek aan scherpte in de aanval bleef de voorsprong van de Zwijndrechtse spelers steeds rond de twee tot drie doelpunten schommelen. Na een 13 – 10 stand bij rust kwam Conventus scherper het veld op en wist in de eerste tien minuten de voorsprong te verruimen tot zeven punten. Met een sterke verdediging zou HVOS in twintig minuten tijd slechts één keer weten te scoren, maar ook bij Conventus begonnen de aanvallen stroever te lopen. De zege zou niet meer in gevaar komen en na zestig minuten speeltijd kon er een mooie 21 – 16 zege worden genoteerd.

Het eerste damesteam van Conventus zou het zondag veel zwaarder krijgen: tegenstander TOGB stond voor de wedstrijd maar liefst vijf plaatsen boven het team van coach Patrick de Ruiter. Conventus begon echter rommelig aan de wedstrijd, waarbij het team in de eerste minuten veel balverlies leed en via break-outs direct op enkele punten achterstand werd gespeeld. Mede dankzij een sterk keepende Dunja Berkhout bleef het aantal tegendoelpunten beperkt, waardoor de achterstand bij rust met 5 – 11 slechts zes doelpunten betrof. Voor de tweede helft kreeg het team de opdracht om de bal langer rond te spelen, maar dit loste het probleem van onnodig balverlies niet op. Zo liep de achterstand langzaam verder op tot 10 – 20 met nog vijf minuten op de klok, waarna TOGB in de slotminuten nog diverse keren de bal kon onderscheppen om vervolgens te scoren, met als gevolg dat de strijd in een 10 – 26 nederlaag eindigde.