Ingezonden brief over de vuurwerkschade in Zwijndrecht

10 januari 2020
Ingezonden brief over de vuurwerkschade in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Gisteren plaatste Zwijndrecht.net een bericht over de schade door vuurwerk die ten opzichte van vorig jaar is verdrievoudigd. De vuurwerkoverlast en het optreden van de politie in Zwijndrecht roepen dan ook vragen op. Hieronder een ingezonden brief over de afgelopen jaarwisseling:

"Ik snap dat er berichten worden vrij gegeven over de schade van vuurwerk. Maar ik vind wel dat het dan eerlijk moet blijven. De opgeblazen prullenbakken zijn veroorzaakt door illegaal knalvuurwerk. De flatbrand in de Dahliastraat is veroorzaakt door een lawinepijl, die explodeerde op het balkon en zo vloog alles in de brand. Deze pijlen zijn al geruime tijd verboden. De 30 agenten die in de Dahliastraat stonden, waren mega sago. De politie staat er bij en kijkt er naar. Alle omstanders maakte zich zorgen om de bewoners en iedereen werd genegeerd. De politie deed alsof er rellen uit zouden breken, terwijl dat niet het geval was. En 50 meter verder op stond er iemand cobra's af te steken, en de politie deed niks. Ze hadden deze gast op heterdaad kunnen pakken!

Toen ik 14 jaar was en ik te vroeg een rotje af stak, had ik gelijk een undercover agent op m'n nek. En nu was er totaal geen handhaving. Er was een groepje wat hier door de wijk liep met illegaal knalvuurwerk in de weken voor oud en nieuw en de politie deed niks! En als er melding wordt gemaakt over vuurwerk, schiet het niet op om pas drie uur later te komen, want dan zijn de daders natuurlijk weg.

Voor de brandweermannen heb ik groot respect, zij waren vriendelijk. Zij wensten me een gelukkig nieuwjaar en ik kreeg nog een glimlach. De agenten deden echter net of we daders waren. En wat betreft Wijk Noord, daar kan je nooit normaal doorheen rijden...

Het is dat het niet in me zit om te rellen en geweld te gebruiken. Maar hoe die agenten deden... Dat zou mij over de streep trekken als ik dronken had geweest of drugs had gebruikt. Gelukkig was ik volledig nuchter, want ik vind dat je geen vuurwerk moet afsteken als je niet nuchter bent. Knalvuurwerk mogen jullie verbieden, want de echte vuurwerkliefhebbers zoals ik geven ieder jaar een siervuurwerk show voor de hele straat!"

De afzender is bij de redactie bekend.

Update 13-01-2020: "Ik las net de ingezonden brief over de brand met oud en nieuw in de Dahliastraat. Ik heb zelf om 00:34 uur de brandweer gemeld. Twee politiewagens waren snel ter plekke en wat later 2 brandweerwagens.

De politie heeft ons gevraagd om wat naar achteren te gaan, zodat de brandweer zijn werk kon doen. Niets te merken van agressief gedrag van de politie. De burgemeester (reed mee met de brandweer) stond naast mij en vroeg of ik gezien heb wat er gebeurd is.

Er werd veel siervuurwerk in de straat afgestoken en door pech is er wat op het balkon beland. Ik hoorde dat er een matrasje zou liggen dat op het balkon vlam heeft gevat. Niets van lawinepijlen gezien, gewoon grote pech.

Sfeer was gemoedelijk en meelevend. Het stel stond later met een tasje in de straat. Verschrikkelijk om dit mee te maken. Jammer dat iemand zo'n negatieve brief schrijft die ook nog niet klopt".

De afzender is bij de redactie bekend.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.