Lenie Tempelaar 70 jaar Gymnastiek- en Turnvereniging O&O

13 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Lenie Tempelaar 70 jaar Gymnastiek- en Turnvereniging O&O

ZWIJNDRECHT - Het is een goed gebruik om tijdens de, het afgelopen weekend gehouden nieuwjaarsreceptie van Gymnastiek- en Turnvereniging O&O-Zwijndrecht,  niet alleen terug te kijken op het afgelopen jaar en de verwachtingen van 2020 te benoemen, maar ook worden bij deze receptie, de jubilarissen van de 100-jarige club onderscheiden.

In haar terugblik op het afgelopen jubileumjaar paste het ook om een aantal mensen te benoemen tot Lid van verdienste. Deze uitreiking vindt bij de vereniging slechts plaats ten tijde van een lustrum c.q. jubileumjaar. De namen van maar liefst 20 leden zullen worden gegraveerd op de etsplaat, waarop de namen van reeds eerdere Leden van Verdienste staan vermeld.

De avond werd ook gebruikt om leden,  die zich vele jaren verdienstelijk hebben gemaakt binnen de club, dankjewel te zeggen en te voorzien van een passend aandenken. Voorzitter Pauline den Hartog zegde Alice de Jong en Netty Pijl dank voor de vele jaren dat zij de Rommelmarkten hebben georganiseerd. Astrid van Cappellen werd gecomplimenteerd door haar vele jaren redactie voeren van de maandelijks uitkomende nieuwsbrief. Ook Margreet van Waveren en Geertje Visser  ontvingen  een cadeau en werden na vele jaren als ondersteuners van de barcommissie uitgezwaaid. 

Bijzondere waardering ontving de twintig man/vrouw koppen tellende Jubileumcommissie, die in 2019 maar liefst 10 evenementen hebben georganiseerd om alle 1000 leden in de gelegenheid te stellen het 100-jarig jubileum te vieren. Speciale complimenten hierbij voor de Keukenbrigade die alle bezoekers van de jubileumevenementen, het gehele jaar door, van maaltijden, hapjes en drankjes hebben voorzien.

Het “Topitem” van de avond werd gevormd door de vele jubilarissen die de vereniging ieder jaar huldigt: 50 jaar lid zijn Corrie Valk-Vliegerthart en Jan Speelman. 40 jaar lidmaatschap werd gevierd met Beb Hoekstra en Rita Vogelaar. Met Anke Teirlick werd gevierd dat zij 40 jaar lesgeeft. Pauline den Hartog troefde Anke Teirlinck af met het maar liefst reeds 50 jaar lessen te verzorgen bij de club.

De Topper van de avond was echter Lenie Tempelaar met 70 jaar lidmaatschap.  Lenie mag met recht de grondlegger van de afdeling ritmische gymnastiek van de vereniging worden genoemd. Onder haar leiding mocht de vereniging reeds in 1978 gymnaste Astrid aanleveren als deelneemster aan het wereldkampioenschap RG (ritmische gymnastiek). Het bleef niet bij deze ene afvaardiging. Vele jaren van internationale successen door O&O leden volgden. De voorzitter bedankte Lenie dat zij de vereniging reeds ruim 40 jaar geleden kennis liet maken met de mogelijkheid om internationals te faciliteren bij de vereniging.

Na de vele loftuitingen sloot de voorzitter af met de een blik naar 2020. Het jaar staat  uiteraard in het teken van de Olympische zomerspelen, waarvoor zowel turnster Naomi Visser als turner Bart Deurloo, zich reeds geplaatst hebben.

Op de foto:  links Beb Hoekstra 40 jaar lid, 2e van links Lenie Tempelaar 70 jaar lid, 3e van links Rita Vogelaar 40 jaar lid en uiterst rechts Pauline den Hartog 50 jaar docent.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.