Nk Twirl een groot succes voor Twirlteam Accelerando

15 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Nk Twirl een groot succes voor Twirlteam Accelerando

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 11 en zondag 12 januari was het eindelijk zo ver: het Nederlandse kampioenschappen twirlen. Wat is er onwijs hard getraind door de dames die zich geplaatst hadden voor het NK.

Al vroeg in de ochtend vertrokken de twirlster vanuit Zwijndrecht naar het topsportcentrum in Almere. Er werd deze dag aan alles gedacht. De haren werden mooi gedaan en de make-up zat er prachtig uit.

Dit weekend is altijd extra spannend. En wat is er geweldig gescoord.

Bij het onderdeel 1 baton wist Roxanne Seelbach een mooie 11e plaats te scooren
Esmee de Borst werd 5e en dit houd in dat ze zondag ook nog een keer mocht draaien voor een plekje op het WK. Esmee wist na een geweldige routine zondag een mooie 4e plek te behalen. Wat inhoudt dat ze reserve staat voor het WK twirlen wat dit jaar plaats gaat vinden in ons eigen kikkerlandje in Eindhoven.

Op dit onderdeel werd Bonita de Ruiter Nederlands kampioen. Dit is natuurlijk een geweldige prestatie.

Bij het onderdeel solo 2 baton zijn ook weer mooie resultaten gevallen. Roxanne wist hier een 6e plaats te behalen. En ook hier werdt Esmee 4e.

Bij het onderdeel solo dance twirl waren de resultaten ook mooi.
Roxanne wist hier een mooie 8e plaats te halen. Anouk van der Waal behaalde hier ook een 8e plaats.
Bonita de ruiter werd hier 9e. En Iris Opmeer werd hier 4e.

Bij het onderdeel super x strut wist Tessa Veenstra een mooie 4e plaat te behalen. Waardoor zij ook een reserve plaats heeft voor het WK.
Bonita wist hier een mooie 11e plek te behalen.

Ook was deze dag de beurt aan het ensemble.  Zij wisten een mooie 4e plaats te behalen.

Ook het senioren team mocht dit weekend aan de bak en behaalde met het onderdeel small team twirling een 5e plaats en met het onderdeel small team dance twirl een 8e plaats.

Dit weekend was het moment eindelijk daar. De nationale teams mochten laten zien waar ze afgelopen maanden kei hard voor hadden getraind. Anouk van der Waal doet mee in het parade corps. Dit is een onderdeel waar marcheren de rode draad is van de routine. Hiermee werd zij Nederlands kampioen en mag zichzelf vertegenwoordigen op het WK

Ook voor Bonita de Ruiter, Romy Kruijt en Amber van Ooijen was het een extra spannend moment. Zij doen mee in het pom pom team. En ook zij werden Nederlands kampioen en mogen zich vertegenwoordigen op het WK twirlen.

Je begrijpt natuurlijk dat wij onwijs trots zijn op onze behaalde resultaten! En we gaan weer hard werken het nieuwe jaar om weer mooie routines te mogen maken en laten zien.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.