Peuters kindcentrum De Notenbalk spelen en lunchen samen

17 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Peuters kindcentrum De Notenbalk spelen en lunchen samen

ZWIJNDRECHT - Met ingang van het nieuwe jaar komen de peuters geen drie, maar vier uur per dag naar de peuterspeelgroep van christelijk kindcentrum De Notenbalk van PIT kinderopvang & onderwijs.

Vanaf 1 augustus 2020 geldt de wettelijke verplichting dat het aanbod voor peuters met een VVE-indicatie uitgebreid wordt van 12 naar 16 uur per week voor vier dagdelen. Doel is dat deze kinderen zo nog meer tijd krijgen om zich te ontplooien. Samen met de gemeenten waar PIT kindcentra heeft en de andere kinderopvangorganisaties vindt PIT het belangrijk dat dit nieuwe aanbod zo snel mogelijk wordt ingevoerd en dat er geen verschil is tussen VVE-peuters en de andere peuters.

Geweldig
“Vanuit het ontwikkelrecht van baby tot puber bij PIT willen we alle peuters een gelijke en zo optimaal mogelijke start bieden met een vloeiende overgang naar het basisonderwijs. Daarom hebben alle kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs en dus ook De Notenbalk het reguliere aanbod op onze peuterspeelgroepen sinds 1 januari 2020 uitgebreid naar vier uur per dag,” aldus Bianca Koenraadt, teamleider jonge kind van kindcentrum De Notenbalk. De peuters komen dus twee of vier gekoppelde dagen van 8.30 tot 12.30 uur naar de peuterspeelgroep van De Notenbalk. “Dat betekent niet alleen dat ze langer de tijd hebben om zich spelenderwijs te ontwikkelen, maar ook dat we met elkaar lunchen op ons kindcentrum. Het is zo gezellig! De peuters vinden het geweldig en voelen zich groot nu ze ook een eigen lunchdoos hebben. Tijdens het eten, lezen we voor, zodat de kinderen de rust hebben om lekker te eten.”

Op de foto: Met ingang van het nieuwe jaar eten de peuters tussen de middag met elkaar op kindcentrum De Notenbalk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.