Korfballers sv Conventus trekken nu wel aan het langste eind

20 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus trekken nu wel aan het langste eind

ZWIJNDRECHT - Na dit seizoen al drie maal met één punt verschil te hebben verloren, trokken de korfballers van sv Conventus afgelopen zaterdag wel aan het langste eind. Na een spannende wedstrijd won het team uiteindelijk met één punt verschil van het Goudse Gemini.

Het eerste korfbalteam van Conventus wist dat er zaterdag mogelijkheden lagen tegen Gemini: de tegenstander had deze competitie nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Er moest bovendien ook gewonnen worden om in de middenmoot van de competitie mee te blijven draaien. Gemini staat echter bekend om hun fysieke en harde spel, waardoor het geen eenvoudige wedstrijd zou worden.

Het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team begon de wedstrijd goed en bouwde al snel een 6 – 2 voorsprong op. Gemini gaf echter niet op en knokte zich vervolgens weer geleidelijk terug tot een 9 – 8 ruststand, in het voordeel van Conventus.

In de tweede helft kon Conventus de opmars van Gemini aanvankelijk nog niet stoppen. Waar Conventus de tegenstander korfballend met de bal onder druk probeerde te zetten, deed Gemini dit door zijn fysieke spel. Zo kwamen beide teams zelfs bij 12 – 12 op gelijke hoogte, voordat de Zwijndrechtse spelers zich wisten te herpakken en weer een voorsprong van twee punten op konden bouwen. De voorsprong wist het team te behouden totdat de scheidsrechter affloot. Op dat moment kon er een 21 – 20 overwinning worden genoteerd, waarmee Conventus twee waardevolle punten aan zijn totaal toe kon voegen.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.