Korfballers sv Conventus verspelen stunt in de tweede helft

27 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus verspelen stunt in de tweede helft

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zaterdag een mogelijke stunt in de openingsminuten van de tweede helft uit handen gegeven. Het team speelde tegen koploper DVS een zeer sterke eerste helft, waarin ze voor rust veelvuldig op voorsprong stonden, maar maakten in de eerste minuten van de tweede helft teveel fouten en zagen zo de achterstand lopen.

Het eerste team van Conventus wist dat ze het zaterdag in Hendrik Ido Ambacht zwaar zouden krijgen: tegenstander DVS had tot op dat moment nog maar één wedstrijd verloren en stond bovenaan in het kampioenschap. Het team miste bovendien Ellen Verschoor, wat een uiteindelijk sterke invalbeurt opleverde voor Anouk van den Berg.

Conventus begon direct sterk aan de wedstrijd en kon een vroege 2 – 0 achterstand ombuigen in een 3 -5 voorsprong. Diverse keren kwam de tegenstander weer terug tot een gelijke stand, maar het zou telkens het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team zijn dat het voortouw nam. Met een 11 – 11 gelijke stand bij rust leek nog van alles mogelijk te zijn voor de tweede helft.

De rust zou dit keer voor Conventus echter een hinderlijke onderbreking zijn: het team kwam alles behalve geconcentreerd het veld op. In de eerste tien minuten leed het team door veel onnodige fouten balverlies en zag de achterstand oplopen tot 18 – 11, voordat er weer een doelpunt volgde uit het Zwijndrechtse kamp. Uiteindelijk wist het team zich weer iets te herpakken, maar waar DVS in de tweede helft zestien keer zou scoren, scoorde Conventus slechts zes keer. Zo liep eindigde de strijd in een 27 – 17 nederlaag.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.