Hard werken wordt eindelijk beloond voor korfballers sv Conventus

03 februari 2020 door Hennie van der Zouw
Hard werken wordt eindelijk beloond voor korfballers sv Conventus

ZWIJNDRECHT - Diverse keren waren de korfballers van Conventus dichtbij een stunt door bijna een veel hoger geklasseerd team te verslaan, maar kwamen telkens net tekort. Afgelopen zaterdag betaalde het harde werk zich eindelijk uit: het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team versloeg de nummer twee in het kampioenschap met één punt verschil!

Voor Conventus is het huidige seizoen het seizoen van ‘één punt verschil’. Van de zeven eerder gespeelde wedstrijden werden er vijf met op één punt verschil beslist, waarvan twee maal in Conventus’ voordeel. Het team speelde steeds erg goede wedstrijden tegen hoger geklasseerde teams, maar kwam telkens net tekort voor de overwinning. Hier hoopte het team in Den Haag verandering in te brengen, waar met GKV de nummer twee in het kampioenschap wachtte.

Conventus kende een goede start van de wedstrijd en nam in de eerste helft telkens het voortouw in de scores, waarna GKV weer terugkwam tot een gelijke stand. De voorop opgestelde strategie van coach Benno Snaphaan zorgde er voor dat de tegenstander vol onder druk werd gezet en er over alle schakels kon worden gescoord. Zo wist het team de rust in de gaan met een 11 – 13 voorsprong.

Met een vroeg doelpunt zou deze voorsprong in de tweede helft voor het eerst zelfs tot drie punten worden uitgebreid, maar dit kon niet verhullen dat het team minder scherp op het veld terug was gekeerd. Vier tegendoelpunten op rij bracht GKV zelfs voor het eerst sinds de beginfase op voorsprong, voordat de Zwijndrechtse spelers zich weer herpakten. Conventus pakte de voorsprong weer terug met 15 – 16, maar opnieuw kwam GKV terug om een voorsprong van twee punten op te bouwen. In de slotfase kreeg Conventus weer langzaam meer grip op de tegenstander, wat ervoor zorgde dat het team tot 20 – 20 terugkwam. Met nog 25 seconden op de klok zou Luuk van de Pol tot ieders vreugde het winnende punt scoren, waarna het team met 20 – 21 dit keer wel aan het langste eind trok.

Foto-credit: Benno Snaphaan, sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.