Doelpuntenregen en wonder bij Albatros

03 februari 2020 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Het thuisprogramma van de wedstrijdkorfbalteams bij Albatros leverde op zaterdag 1 februari veel spektakel en doelpunten op. De hoogste score kwam op naam van Albatros B1 dat met 36-12 won van Oranje Wit B1, het meest bizarre scoreverloop behoorde bij de wedstrijd Albatros C1 tegen IJsselvogels C1. De thuisploeg boog een 4-12 achterstand in 17 minuten om naar een 13-12 voorsprong en bleef zodoende toch ongeslagen. Bij de selectieteams was er verder ook winst voor A1, D1, E1 en F1, alleen het eerste seniorenteam wist de doelpuntrijke wedstrijd tegen Kinderdijk niet te winnen (27-35).

Ook het 2e verloor, maar er was verder wel winst voor senioren 3, 4, 5 en C2.
De zaterdagochtend begon met twee debutanten op het fluitgebied, Lisa en Yannah begeleidden de wedstrijd van F3 die met 18-1 gewonnen werd tegen de buren van Conventus F1. Die ochtend was er in de Develsteinhal ook winst voor Team van de week F1 dat met 7-6 won van Vriendenschaar F1. E2 verloor de topper tegen Kinderdijk E1 met 4-5, maar er werd wel gewonnen door E5 en E8.

Om 10.00 uur startte in de Develhal de wedstrijd tussen Albatros C1 en IJsselvogels C1. Albatros speelde tegen de lange ploeg uit Moordrecht een slechte eerste helft en ging met 4-8 rusten. Na rust liep de achterstand zelfs op naar 4-12, maar na 9 minuten ging de doelpuntenmachine draaien.  Met een betere rebound en geloof in een goed resultaat tilden Tara, Merijn en aanvoerder Jesse Albatros naar 13-12 en de bizarre ontknoping.

In de Develsteinhal was er achtereenvolgens winst voor D2 (9-7 tegen Merwede D1), D1 (21-3 tegen DSC D1) en B1 dat Oranje Wit met 36-12 vernederde. A1 versloeg het stugge Vriendenschaar uit Bodegraven moeizaam met 15-13.

Albatros 1 en 2 zagen de returnwedstrijden  tegen Kinderdijk verloren gaan. Het 2e kwam nipt met 16-17 tekort, het eerste team verloor ondanks veel damestreffers ruim van de Alblasserdamse ploeg: 27-35. Anniek en Michiel werden topscorer met vijf treffers.

Het 9e won ondanks een aanvankelijke achterstand met 12-9 van DeetosSnel 8 en het 5e versloeg RWA met 27-19. Prima overwinningen in uitwedstrijden voor senioren 3 en senioren 4. Het derde toonde veerkracht in Moordrecht en versloeg IJsselvogels 2 nipt met 17-18. Een 9-4 en 12-7 achterstand deerde de gasten niet en via de topscorers Nicole en Youri werd de collectieve overwinning binnen gesleept. Het 4e versloeg Kinderdijk 3 keurig met 19-22.

E1 won met 10-16 bij GKV, E3 met 5-15 bij PKC E8, E7 met 4-6 van Twist E3 en F4 met 6-15 bij Oranje Zwart F1. C2 reisde niet voor niets naar TOGO C1 (4-16), C4 bleef ongeslagen dankzij de 8-13 winst op SKV C1. Overall waren er 19 zeges voor Albatrosteams in 30 ontmoetingen, een positief resultaat dus.

Fotobijschrift: C1 viert de winst op IJsselvogels

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.