Korfballers sv Conventus overkomen vroege dip op weg naar de overwinning

10 februari 2020 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus overkomen vroege dip op weg naar de overwinning

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben afgelopen weekend voor een groot thuispubliek de volle punten gepakt. Na een moeizame start van de wedstrijd tegen Ventura Sport was het team duidelijk de sterkere en won met twee punten verschil.

De spelers van Conventus begonnen zaterdag vol goede moed aan de ontmoeting met Ventura Sport: een week na de verrassende overwinning op GKV kregen ze nu een tegenstander op bezoek waar het uit al van had gewonnen. Dit leverde echter wel het gevaar van onderschatting op.

Of er inderdaad sprake was van onderschatting of niet, Conventus begon niet scherp aan de wedstrijd en kreeg in de eerste minuten direct al twee tegentreffers. Hierop voerde coach Benno Snaphaan al in de derde minuut enkele wissels door, wat duidelijke gevolgen had: het team begon veel beter te spelen en kon volgens plan de tegenstander goed onder druk zetten. De vroege 0 – 2 achterstand had het team bij een 4 – 4 stand alweer helemaal volledig weggepoetst. Vervolgens kon het team zelfs een voorsprong opbouwen, welke met 10 – 8 twee punten zou bedragen bij rust.

In de tweede helft liet het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team de tegenstander aanvankelijk nog tot één punt terugkomen, maar vervolgens kon er weer aan de voorsprong worden gewerkt. Tot vreugde van het massaal aanwezige thuispubliek zou de voorsprong zelfs tot maximaal vier punten worden uitgebouwd. In de slotminuten kon de tegenstander nog tot twee punten terugkomen, maar Conventus’ zege zou niet meer in gevaar komen: uiteindelijk eindigde de strijd in een mooie 18 – 16 overwinning.

Dankzij deze overwinning en een verloren wedstrijd door directe concurrent NIO stijgt Conventus naar de vijfde plaats in het kampioenschap. Indien de Zwijndrechtse formatie volgende week van NIO wint, kunnen de pijlen worden gericht op de vierde plaats.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.