Korfballers sv Conventus behalen belangrijke overwinning op NIO

17 februari 2020 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus behalen belangrijke overwinning op  NIO

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zaterdag belangrijke zaken in het kampioenschap gedaan door directe concurrent NIO te verslaan. Het team bleek in de eerste helft erg gewaagd aan de tegenstander uit Rotterdam, maar maakte in de tweede helft het verschil.

Na de overwinningen op GKV en Ventura Sport is het duidelijk dat de spelers van Conventus met een goed gevoel de wedstrijd tegen NIO ingingen. Deze resultaten hebben het team gemotiveerd om harder voor elkaar te knokken en te trainen.

Hoe belangrijk deze wedstrijd was bleek wel uit het feit dat trainer/coach Benno Snaphaan al op dinsdag zijn plannen voor de wedstrijd van zaterdag met het team besprak. Hierbij moest de keuze worden gemaakt of het team zijn spel aan wilde passen op het spel van de tegenstander, of uit moest gaan van zijn eigen kracht. De keuze zou vallen op het laatste.

In de openingsminuten van de eerste helft lukte het NIO nog om Conventus met fysiek korfbal uit het spel te halen, wat resulteerde in een vroege 0 – 3 achterstand. Vervolgens herpakte het team zich en kreeg steeds meer controle over NIO, met als gevolg dat het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team met vier doelpunten op rij tot een 4 – 3 voorsprong terugkwam. De strijd zou in de eerste helft spannend blijven, met beide partijen die erg aan elkaar gewaagd bleken te zijn. Dit werd duidelijk geïllustreerd door de ruststand: 10 – 10.

In de tweede helft bleef de spanning lange tijd in de wedstrijd, maar langzamerhand slaagde Conventus er in om steeds meer de structuur uit NIO’s spel te halen. Dit terwijl de Zwijndrechtse spelers de aanvallen op een goede en gecontroleerde wijze op wisten te bouwen, met meer doelpunten als gevolg. Dit zou zich uitbetalen in dat het team langzaam een kleine voorsprong op kon bouwen. Pas in de slotminuten ging het hard met de scores en liep Conventus uit tot een uiteindelijke 20 – 16 overwinning.

Dankzij deze overwinning staat Conventus nu drie punten los van NIO op de vijfde plaats en kan echt zijn focus verleggen op de strijd om de derde of vierde plaats in het kampioenschap. Om dit mogelijk te maken geeft coach Snaphaan de selectie nu twee weken rust, waarna er weer hard zal worden getraind voor het treffen op 7 maart tegen ACKC, de nummer twee in het kampioenschap.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.