Judoka Nadia Swinkels verovert zilver op Nederlands Kampioenschap

02 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Judoka Nadia Swinkels verovert zilver op Nederlands Kampioenschap

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag, 29 februari, werden in het Sportcampus Zuiderpark in Den Haag de Nederlandse Kampioenschappen judo gehouden voor jongens en meisjes tot 18 jaar.

De net 16 jaar geworden Nadia Swinkels uit Zwijndrecht heeft hier in de klasse tot 70kg een zilveren medaille veroverd. Nadia won haar eerste 3 partijen vrij snel op ippon waarmee ze in de finale kwam.
Ze begon de finale heel sterk en had haar tegenstandster dmv een til-techniek bijna verslagen. Helaas lukte deze techniek niet helemaal en werd Nadia overgenomen waardoor zij de finale verloor en genoegen moest nemen met zilver.

Toch is deze prestatie weer een stap in de richting van haar uiteindelijke doel; geselecteerd worden voor het EK. Nadia traint hiervoor heel hard. 6x per week op het RTC in Hoogvliet en 1x per week op het NTC op Papendal.

Door haar goede prestaties is zij ook al geselecteerd voor buitenlandse toernooien. Dit alles kost veel geld (zo’n 500km per week reizen en de buitenlandse toernooien zo’n €500 per toernooi). Daarom is Nadia op zoek naar sponsors die haar willen ondersteunen bij het halen van haar topsport doelen. Want de echte focus van Nadia ligt op 2021. Dan hoopt zij geselecteerd te worden voor zowel het EK, EYOF (Europese Jeugd Olympische Spelen) en het WK.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.