Korfballers sv Conventus stunten met overtuigende zege op ACKC

09 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus stunten met overtuigende zege op ACKC

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zaterdag voor een grote stunt gezorgd door de nummer twee in het kampioenschap - ACKC - te verslaan. Het team speelde volgens coach Benno Snaphaan de beste wedstrijd van de afgelopen negen jaar en versloeg de tegenstander met een groot verschil.

De spelers van Conventus wisten voor de wedstrijd dat er een grote uitdaging op hen wachtte in Almkerk: tegenstander ACKC stond tweede in het kampioenschap en de thuiswedstrijd was met één punt verschil verloren. De afgelopen wedstrijden hadden het team echter veel vertrouwen gegeven, waardoor ze de wedstrijden veel volwassener konden spelen.

Conventus begon de wedstrijd met een duidelijk vooraf opgesteld plan, maar dit kon niet voorkomen dat het al binnen tien seconden de eerste tegentreffer moest incasseren. Dit beantwoordde het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team echter met vier doelpunten op rij, wat al vroeg resulteerde in een 1 - 4 voorsprong. De tegenstander kon aanvankelijk nog aanklampen door de achterstand te beperken tot twee doelpunten, maar voor rust kon Conventus met een goede verdediging en sterke aanvallen de voorsprong uitbouwen tot 7 - 12.

Voor het oog van een groot meegereisd eigen publiek zou het team er ook in de tweede helft in slagen om de tegenstander stevig onder druk te zetten. De kansen werden veelal optimaal benut, terwijl ACKC door de goede verdediging nauwelijks scoringskansen kreeg. Zo zou de overwinning niet meer in gevaar komen en eindigde de strijd in een indrukwekkende 14 - 25 overwinning.

Met deze zege behoudt Conventus de vijfde plaats in het kampioenschap en krijgt zicht op de derde plaats. Een thuisoverwinning volgende week op ADO is voldoende om naar deze positie te stijgen.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.