Handbalheren sv Conventus op overtuigende wijze voorbij Indus’67

09 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Handbalheren sv Conventus op overtuigende wijze voorbij Indus’67

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus hebben zondag op overtuigende wijze van Indus’67 gewonnen. Het team, dat als Drechtsteden Handbal speelt, zag opnieuw een sterke wedstrijd beloond worden met de volle punten. Het eerste damesteam was eveneens dichtbij de overwinning en leidde vrijwel de gehele wedstrijd, maar gaven in de slotminuten de wint uit handen.

De handbaldames gingen de wedstrijd tegen SC Twist in met de weet dat er kansen lagen tegen de tegenstander uit Vlaardingen; de uitwedstrijd was met slechts vijf doelpunten verschil verloren. Dit keer kwam het team goed uit de startblokken en bouwden tijdens de eerste tien minuten al een 3 - 1 voorsprong op. Ondanks het fysieke spel van de tegenstander, kon het team de voorsprong de hele eerste helft behouden en met 8 – 6 de rust in gaan. Conventus begon wat meer gehaast aan de tweede helft en liet Twist tot 8 – 8 terugkomen voordat het weer een voorsprong op kon bouwen, mede dankzij bijzonder goed werk van keepster Dunja Berkhout. Gedurende de laatste tien minuten stopten de scores van de Zwijndrechtse dames echter en draaide Twist de 11 – 9 achterstand om in een 11 – 13 voorsprong. Zo greep Conventus ondanks de goede wedstrijd nipt naast de overwinning.

Dat de wedstrijd tegen Indus een stevige zou worden voor de handbalheren van Conventus, stond vooraf al vast. Het team wist dat er mogelijkheden lagen, na een 23 – 25 overwinning tijdens de uitwedstrijd. Aanvankelijk nam het team al vroeg een 4 – 2 voorsprong, maar zag halverwege de eerste helft het verschil steeds kleiner worden. Met nog tien minuten op de klok trok Indus de stand met 6 – 6 weer volledig gelijk, voordat het foutjes begon te maken die de spelers van Conventus consequent afstraften en uitliepen tot een 13 – 6 ruststand. Ook in de tweede helft slaagde het team er in om dit goede spel voort te zetten, mede dankzij een hoog stoppercentage van keeper Leo Biesbroek. Dit resulteerde in een steeds verder groeiende voorsprong en een overtuigende 27 – 14 overwinning.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.