Scootermeeting in Zwijndrecht komt sommige bestuurders duur te staan.

12 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Scootermeeting in Zwijndrecht komt sommige bestuurders duur te staan.

ZWIJNDRECHT - Zondagmiddag 8 maart 2020, omstreeks 15:00 uur, kreeg de politie de melding dat er met brommers gecrost zou worden op het sportveldenterrein Bakenstein.

Ronkende motoren die tegen elkaar racen. Hartstikke gaaf op een circuit, maar natuurlijk niet binnen de bebouwde kom waar een argeloze voetganger zo van zijn sokken kan worden gereden. Met levensgevaarlijke gevolgen.

Regelmatig ontvangt de politie meldingen van overlast door straatracers op de bedrijventerreinen De Geer en Bakestein in Zwijndrecht. Afgelopen weekend controleerden en bekeurden agenten hier diverse bestuurders. Er werden ongeveer 15 bekeuringen uitgeschreven voor overtredingen zoals het maken van wheelies tot het rijden zonder rijbewijs. De hoogte van deze bekeuringen is gemiddeld € 180,-.

Tevens zijn er twee scooters in beslag genomen. Één voor onderzoek op mogelijke begrenzing en de andere omdat deze met een valse kentekenplaat reed en de technische staat niet in orde was.

Stockfoto: Poltie DrechtstedenBuiten

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.