Gemeente Zwijndrecht biedt ondernemers uitstel lokale belastingen

18 maart 2020
Gemeente Zwijndrecht biedt ondernemers uitstel lokale belastingen

ZWIJNDRECHT - Het college van Burgemeester en Wethouders heeft met Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden (GBD) afgesproken dat er in de periode dat de landelijke maatregelen in verband met de verspreiding van het coronavirus van kracht zijn, niet actief wordt ingevorderd voor openstaande belastingaanslagen, waarvan de betaaltermijn is verstreken.

Deze regeling is voor ondernemers, ZZP-ers, verenigingen, stichtingen en particulieren met een flex- of 0-uren contract.

Het GBD verzorgt de heffing en inning van de gemeentelijke belastingen voor o.a. de gemeente Zwijndrecht.

Voor de belastingaanslagen die eind februari 2020 zijn opgelegd en uiterlijk 30 april 2020 betaald moeten zijn, kan een aangepaste betaaltermijn worden aangevraagd.

Wat houdt de afwijkende betaaltermijn in? Ondernemers kunnen kiezen uit vier mogelijkheden om de aanslag 2020 op een later tijdstip of in andere termijnen te betalen.

  • Sinds dit jaar is betalen in 10 termijnen door middel van automatische incasso mogelijk voor alle aanslagen tot € 20.000. Dit was tot vorig jaar € 3.500.  Een vereiste is dat hiervoor een machtiging is verstrekt. Het machtigingsformulier is met de aanslag meegezonden. Dit formulier kunt u alsnog invullen, ondertekenen en opsturen.
  • Op verzoek kunnen de 10 termijnen ook toegepast worden voor aanslagen van € 20.000 en hoger. Dit is afhankelijk van de specifieke situatie van de onderneming en uitsluitend in overleg. Als u voor deze optie kiest, neemt GBD telefonisch contact met u op.
  • Algeheel uitstel van betaling tot en met 31 mei 2020.  Vanaf juni 2020 betaling in de resterende 7 termijnen. Hiervoor is het noodzakelijk dat een machtiging is verstrekt. Als u dat nog niet heeft gedaan, kunt u het machtigingsformulier dat bij de aanslag 2020 is meegestuurd alsnog invullen, ondertekenen en opsturen. Ook stuurt u dit formulier op.
  • Algeheel uitstel van betaling tot en met 31 mei 2020. Vanaf juni 2020 betaling in 9 termijnen. (De betaling loopt dan tot en met februari 2021. In maart start de betaling van de aanslagen 2021). Dit is afhankelijk van de specifieke situatie en in overleg. Als u voor deze optie kiest, stuurt u dit formulier op. Ook stuurt u het ingevulde en getekende machtigingsformulier mee dat bij de aanslag zit. Vervolgens neemt GBD telefonisch contact met u op.

Uiteraard volgen gemeente en GBD de ontwikkelingen op de voet. Afhankelijk van de situatie, kunnen er nog aanvullende maatregelen worden getroffen.

Voor meer informatie: https://www.zwijndrecht.nl/ondernemers/Economische_agenda

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.