Lou Prince zingt live en DJ Karim draait muziek voor binnenzitters

28 maart 2020
Lou Prince zingt live  en DJ Karim draait muziek voor binnenzitters

ZWIJNDRECHT - I see you when i gett there begon Lou Prince op zaterdagmorgen bij Swinhove zijn live concert voor al die mensen die binnen moeten blijven vanwege het Corona virus.

Op vrijdagavond waren ze al gestart Karim de Kool , allround DJ, en Lou Prince langs tal van woonplekken waar veel ouderen wonen die Gebonden aan huis niet hun gewone gezellige sociale contacten kunnen onderhouden.

Karim de Kool nam het initiatief zoals dat in de regio en in het land plaats heeft om met muziek buiten langs de verzorgingstehuizen en woonplekken metgezel ouderen te rijden.
Hij had daarvoor vele ondernemers en het wijkplatform kort Ambacht zuid als sponsor gevonden. Iedereen werkte belangeloos mee.

Zo ook Lou Prince bekend van de televisie ,o.a. De voice senior. Die net als van Gent autoverhuur, boele rentals en NGS rental.
Na toestemming van de Burgemeesters Kolff en van der Loo mocht deze rijdende drive by show op pad om door Zwijndrecht langs locaties te rijden als Swinhove, linddonk, lichtkring, zonnestein eemstein  en midden in in de wijk Heerjansdam.

Niet alleen Lou Prince stond als zanger op het podium ook Anton van der Mooren en Hein van der Loo. Alhoewel de burgemeester niet op het podium stond werd zijn lied ;ik heb je lief, bijzonder positief ontvangen. 

Enthousiast zwaaiende mensen op de balkons genoten van dit initiatief waar normaal gesproken geen vergunning op wordt afgegeven, maar nu onder de omstandigheden en de voorwaarden van anderhalve meter afstand geen blokkade op werd gelegd.

Zo zijn er vele initiatieven van kaarten bezorgen en mondkapjes naaien, een berenroute en steeds meer zaken waar mensen elkaar een hart onder de riem steken om in deze bizarre situatie er iets moois van te maken.

Er ontstaat een sociale cohesie, een samenhang en samenwerking die eerder niet van de grond kwam.
Hoe lang het nougat duren weten we nog niet maar dat er iets is losgekomen van samenhang dat mag duidelijk zijn.

Mooie initiatieven zet ze door. 
De karavaan trok ook nog door naar Dordrecht naar het Parkhuis

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.