Komende weken een groot aantal wegafsluitingen in Zwijndrecht

31 maart 2020 door Hennie van der Zouw
Komende weken een groot aantal wegafsluitingen in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Hieronder vindt u een overzicht van alle wegafsluitingen en omleidingen in de gemeente Zwijndrecht. Op www.zwijndrecht.nl/wegafsluitingen kunt u de omleidingen zien op een interactieve kaart.

Wegafsluitingen wijk Centrum

Lindelaan-West
De bestrating, de riolering en het groen is aan onderhoud toe. Doordat de bestrating en het groen worden vervangen, wordt de weg ook gelijk opnieuw ingericht. Medio september zal de definitieve verharding worden aangebracht. Op maandag 20 april starten de werkzaamheden aan het riool (relinen). Afhankelijk van de voortgang is de verwachting dat deze werkzaamheden t/m vrijdag in beslag zullen nemen.

Wegafsluitingen wijk HOA

Heer Oudelands Ambacht
De werkzaamheden in Heer Oudelands Ambacht vinden gefaseerd plaats. De werkzaamheden in deze fase duren tot medio november 2020. Per fase wordt het verkeer ter plekke omgeleid. Het project vordert goed en loopt netjes op planning. We zijn inmiddels halverwege. Na de Bazuinstraat, Klarinetsingel en Trompetstraat, gaan we vanaf nu aan de slag in achtereenvolgens de Refter en Abdij.

Schildersbuurt
Er is weer een deel van de Schildersbuurt gereed. Het laatste deel richting de Koninginneweg waar ook de riolering en verharding wordt vervangen start medio 2021. In de huidige afgeronde fase vinden de komende periode kleinschalige afrondende werkzaamheden plaats, zonder grote verkeershinder.

Wegafsluitingen wijk Kort Ambacht

Rotonde Koninginneweg/Pieter Zeemanstraat/Burg. Doumaweg
Van 11 t/m 15 mei 2020 vinden asfaltwerkzaamheden plaats op bovengenoemde rotonde.
Voor het gemotoriseerde verkeer worden diverse omleidingsroutes ingesteld. P&R Station/omgeving Da Costastraat/Westelijke Parallelweg blijven bereikbaar via Karel Doormanlaan/Tollensstraat.

Daarvoor worden omleidingsroutes ingesteld.
De H.K. Onnesstraat. P. Zeemanstraat (parallel rijbaan) en Sushi Restaurant blijven bereikbaar via de P. Zeemanstraat (alleen lokaal verkeer). Verkeer dat de H.K. Onnnestraat verlaat, maakt gebruik van de tijdelijke doorsteek aan de P. Zeemanstraat. De woningen aan de P. Zeemanstraat 1 t/m 45 blijven voor personenauto's bereikbaar via de rotonde aan de H.A. Lorentzstraat en de tijdelijke doorsteek ter plaatsen van huisnummer 1.

De één rijrichting van de W. Snelliusweg, Hans Lipperheystraat wordt voor de duur van de werkzaamheden opgeheven. Er wordt hier voor een omleidingsroute ingesteld. De aansluiting Dr. Boutensstraat naar de Koninginneweg wordt afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Inkomend verkeer voor de wijk en het NS Station maakt gebruik van de entree ter plaatse van de Karel Doormanlaan/Tollensstraat. Er wordt hier voor een omleidingsroute ingesteld.

Perkstraat, Van Eedenstraat, Verweystraat
Vanaf 30 maart 2020 t/m eind juni 2020 wordt de bestrating en beplanting vervangen in de Perkstraat, Van Eedenstraat, Verweystraat. De werkzaamheden starten in de Perkstraat en worden gefaseerd uitgevoerd. Indien noodzakelijk wordt er een noodrijbaan aangelegd zoals bij de binnenkomst van de Van Eedenstraat vanuit de Kloosstraat.

Noord

Langeweg parallelrijbaan
Vanaf 30 maart 2020 vinden bouwwerkzaamheden plaats ten hoogte van Langeweg 258. De einddatum is nog niet bekend. De weg wordt soms afgesloten met een hijskraan. Het verkeer wordt dan omgeleid via de Doctor Plesmanstraat. De weg blijft sowieso tot Langeweg 262 bereikbaar. Fietsverkeer blijft altijd mogelijk.

Wegafsluitingen wijk Walburg

Winkelcentrum Walburg
Het parkeerterrein van winkelcentrum Walburg knapt op! Op onze website www.zwijndrecht.nl/walburgknaptop kunt u op de hoogte blijven over de laatste stand van zaken over de werkzaamheden.

Wegafsluitingen dorp Heerjansdam

Buitenspeeldag Heerjansdam
Op 3 juni vindt de Buitenspeeldag plaats in Heerjansdam. Het Aalbespad is dan afgesloten tussen 8 en 21 uur.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.