Een brief aan alle inwoners van Zwijndrecht (nr. 2)

02 april 2020 door Hennie van der Zouw
Een brief aan alle inwoners van Zwijndrecht (nr. 2)

ZWIJNDRECHT - Burgemeester Hein van der Loo van Zwijndrecht klom weer in de pen en schreef een tweede brief aan alle Zwijndrechtenaren.

Beste Zwijndrechtenaren,

De coronacrisis heeft ons leven ingrijpend veranderd. Het is een moeilijke en verdrietige tijd. Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft toenemen, ook in Zwijndrecht. Ik wens iedereen, die daar van dichtbij mee te maken heeft, kracht en sterkte toe.

Met waardering zie ik hoe inwoners en ondernemers met de vervelende werkelijkheid van deze crisis omgaan. Natuurlijk onze helden in de medische zorgverlening. En heel veel andere mensen (u allemaal!), die zich in deze tijd van hun beste kant laten zien. U bedenkt manieren om uw bedrijf overeind te houden. U doet boodschappen voor elkaar. U bereidt maaltijden voor mensen die zelf niet kunnen koken. Veel ouderen voelen zich minder eenzaam dankzij de kaarten en tekeningen die ze van u ontvangen. Mijn complimenten aan de belteams, die een luisterend oor zijn voor mensen die een praatje willen maken.

Deejay Karim de Kool heeft dit weekend laten zien hoe een klein gebaar van grote betekenis kan zijn. Hij reed met zijn muziek door Zwijndrecht. Balkons stroomden vol. Mensen genoten van de aandacht. Mijn applaus voor Karim en voor iedereen, die in deze crisis bijdraagt aan het welzijn van ons allemaal.

Wilt u in deze crisistijd ook mensen helpen? Of heeft u hulp nodig? Ga daarvoor naar www.zwijndrechtvoorelkaar.nl. Dat is een mooi platform waar hulpvragen en hulpinitiatieven uit onze gemeente bij elkaar komen.

Het kabinet heeft vorige week nieuwe regels ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk tegen te gaan. Het zijn strenge en duidelijke maatregelen. En u weet, wie zich niet aan de regels houdt, krijgt een waarschuwing of zelfs een boete van 400 euro.

Controleurs van gemeente en politie houden de naleving van de landelijke maatregelen nauwgezet in de gaten. Gelukkig ontvang ik van hen positieve berichten. Groepjes van meer dan twee personen houden anderhalve meter afstand van elkaar. In winkels houdt u zich aan de regels van de winkeliers. Helaas was het de afgelopen dagen nodig om een enkele waarschuwing te geven. Maar we hebben in Zwijndrecht nog geen boetes uitgedeeld. Laten we dat zou houden!

Het is crisistijd. We veranderen ons leefpatroon. Het is onzeker voor hoe lang. Daarom zeg ik u: houd vol, we komen er weer bovenop. Samen winnen we het van dit virus!

Hartelijke groet,

Hein van der Loo
Burgemeester

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.