Stichting vrienden van de Kiboehoeve helpt de Kiboehoeve aan een nieuwe Pony

29 april 2020 door Hennie van der Zouw
Stichting vrienden van de Kiboehoeve helpt de Kiboehoeve aan een nieuwe Pony

ZWIJNDRECHT - Toen de Stichting Vrienden van de Kiboehoeve het droevige nieuws hoorde dat de kinderboerderij na 26 jaar afscheid moest nemen van pony Heaven en dat Gompy haar maatje kwijt zou raken en nu alleen kwam te staan is contact gezocht met beheerder Quirijn of wij konden helpen.
Graag! was de reactie van Quirijn van den Bosch (de beheerder). Hij is toen op zoek gegaan naar een maatje voor Gompy en heeft die gevonden in Jacqueline. Ze is bijna 4 jaar oud (28 mei) en volgens de dierenarts zwanger. De Stichting Vrienden van de Kiboehoeve heeft de komst van Jacqueline financieel mogelijk gemaakt en in aanwezigheid van wethouder Jacqueline van Dongen heeft Gerard Keuzenkamp, voorzitter en oprichter van de Stichting, Jacqueline aan de kinderboerderij kunnen overdragen. (zie foto’s)

Tijdens deze plechtigheid is met de wethouder tevens besproken op wat voor manier de Stichting de kinderboerderij kan helpen in de huidige tijd van corona en hoe we ons het beste kunnen voorbereiden op het “nieuwe normaal”. Want momenteel lopen er veel pas geboren schaapjes en geitjes en natuurlijk willen we Jacqueline, onze nieuwe pony aan de kinderen van Zwijndrecht laten zien. Maar helaas kan dat nu niet.

Jacqueline (de wethouder) wilde graag meedenken en inmiddels is er een eerste concept protocol voor de heropening van de kinderboerderij dat we als leidraad gaan gebruiken bij de voorbereidingen voor een (beperkte) heropening. Als straks het licht weer op groen gaat, willen we er klaar voor zijn. Samen zijn we serieus bezig met het zoeken naar oplossingen voor dat ‘nieuwe normaal’.

Als voorzitter van de Stichting wil ik bij deze een oproep doen aan mensen die dat willen en kunnen, om te helpen om de kinderen van Zwijndrecht binnen de nieuw opgestelde regels, weer op de Kiboehoeve toe te kunnen laten.

Gerard Keuzenkamp.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.